eur:
392.24
usd:
366.66
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Beveszi a fogamzásgátlót, vagy lelövik

Az ausztrál főváros hatóságai humánus megoldással akarják visszaszorítani Canberra egyre növekvő kenguru populációját. Az állatvédőkkel folytatott konzultációk után úgy döntöttek, hogy kilövés helyett fogamzásgátló szert adnak nekik.

"Az ország fővárosáról van szó, hogy nézne ki, ha lelőnénk a nemzeti állatunkat?" - mondta az Animal Liberation nevű állatvédő szervezet képviselője a Reutersnek.

Becslések szerint Ausztráliában 57 millió kenguru él, ami háromszor több az emberek számánál. Az állatok tönkreteszik a veteményt, megrongálják a házakat, és eleszik a haszonállatok elől a táplálékot.

Annak ellenére, hogy a külföldön szeretetre méltónak tartott kenguru megtalálható az ausztrál címerben is, a hatóságok évente többmilliót irtanak ki, de számuk még így is tovább nő.

Az autósok utálják őket

Canberra, a főváros különösen szenved a kenguru-inváziótól, mert az elmúlt évek aszálya miatt egyre több állat megy be a külvárosokba, ahol közlekedési baleseteket is okoznak. 2004-ben például 600 balesetet írta a számlájukra.

A helyi hatóságok most úgy döntöttek, hogy fogamzásgátló szert szórnak szét azokon a füves területeken, ahol a kenguruk leggyakrabban táplákoznak.

Két évvel ezelőtt hatalmas felháborodást váltott ki, amikor 800 állat kilövéséről döntöttek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×