eur:
392.21
usd:
366.74
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Nyilvános megszégyenítés

Nagy-Britannia legfőbb ügyésze listát készített azokról a bírókról, aki szerinte túlságosan enyhe ítéleteket hoztak. A nyilvánosságra hozott névsor azt a 200 bírát szégyeníti meg nyilvánosan, akik nem léptek fel elég keményen a pedofilok, gyilkosok és erőszaktevők ellen.

Az elmúlt három évben Lord Goldsmith 339 ügyben fellebbezett, háromnegyedükben a legfőbb ügyésznek "igazat adva" a másodfokon eljáró bíróság súlyosabb ítéletet szabott ki.

A szigetország vezető ügyésze különösen amiatt aggódik, hogy a gyermekbántalmazók ellen gyakran azért nem járnak el szigorúan, mert úgy gondolják: idősebb korukra elfelejtik, mi történt velük. Lord Goldsmith szerint ez egyáltalán nem igaz, és ezért rendkívül keményen kell fellépni a bántalmazók, pedofilok ellen.

A legfőbb ügyész listája szerint a "legpuhább" bíró Stuart Fish volt, aki tavaly ment nyugdíjba. Az elmúlt három évben ugyanis 10 ítéletét találta túlságosan enyhének a fellebbviteli bíróság. Tavaly például nem küldött börtönbe egy férfit, aki egy három éves kislányt próbált megerőszakolni. A férfi másodfokon 3 és fél évet kapott.

Stuart Fish bíró listavezetői pozíciója kapcsán csak annyit mondott: "az eredmény valószínűleg meglepi majd azokat, akiket 15-20 évre küldtem a rács mögé".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×