eur:
394.69
usd:
371.97
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Pixabay

A home office miatt nem árt elővenni a lakásbiztosítást is

Százból 25 embert ért már olyan káresemény, amikor jól jött volna a meglévőnél kiterjedtebb körű lakásbiztosítás – derül ki Groupama Biztosító országos, reprezentatív felméréséből. Az OTP Bank bankbiztosítási főosztályvezetője szerint sokan évekig nem vizsgálják felül a lakásbiztosítási szerződést.

Az ügyfelek alacsony százaléka van csupán pontosan tisztában azzal, hogy mire vonatkoznak a biztosítási fedezetek, kevés figyelmet fordítva arra, hogy a szerződések egyre jobban személyre szabhatók, hogy a lakás és a hozzá tartozó ingóságok is biztosíthatók, illetve megfelelő fedezetek választhatók hozzájuk – hívta fel a figyelmet az InfoRádiónak Budai József.

Az OTP Bank javaslata szerint

két-három éves időszakonként érdemes a biztosítási szerződéseket felülvizsgálni

az értékkövetés miatt. Például az ingatlanban végrehajtott fejlesztések, lásd napelem-napkollektor felszerelése esetén ezek biztosítása is kulcsfontosságú lehet.

Statisztikák szerint a viharkárokkal kapcsolatos biztosítási események azok, amelyekre a leggyakrabban kártérítést kérnek a lakástulajdonosok, illetve az ingatlanokban előforduló balesetekkel, a háztartási készülékekkel kapcsolatos problémák, csőtörések esetén. Az OTP Bank bankbiztosítási főosztályvezetője ugyanakkor megjegyezte,

régebbi szerződések esetében előfordulhatnak olyan károk, amelyekre a biztosítások nem vonatkoznak,

ilyen például az üvegtörés- vagy a különleges főzőlapbiztosítás. Fontos tudni továbbá, hogy

a társasház biztosítása az ott található ingatlanokra nem vonatkozik,

azokra külön biztosítást kell kötni.

Budai József az InfoRádió kérdésére arra is kitért, hogy az említett felmérés alapján a tavaszi pandémiás időszakban minden negyedik-ötödik válaszadó vásárolt valamilyen értékesebb elektronikai cikket, jellemzően a home office vagy a gyermekek otthoni tanulása miatt, ezért kifejezetten ajánlják, hogy ezekre az ingóságokra is terjedjenek ki a lakásbiztosítások. Érdemes emiatt is frissíteni a szerződéseket – fogalmazott a szakember. Tapasztalataik szerint megnőtt a lakásfelújítások száma is, ami szintén indokolttá teheti a lakásbiztosítások átdolgozását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×