eur:
384.19
usd:
353.53
bux:
68789.15
2024. május 28. kedd Csanád, Emil
Nyitókép: Pixabay

Újabb légitársaságtól búcsúzhatunk - magyar szál is van

Az utolsó érdeklődő is elállt a csődben lévő légitársaság megvételének szándékától, így most már biztosan megszűnik a Germania.

A pénzügyi nehézségek miatt február elején leállt Germania megvételétől minden komoly érdeklődő visszalépett, így megszűnik a német légitársaság – idézte Rüdiger Wienberg felszámolóbiztost az airportal.hu. Az is világossá vált, hogy a karbantartó leánycégre jelentkező két érdeklődő is visszalépett, így ezt is megszüntetik.

A mintegy 1700 dolgozó a napokban megkapja a felmondását. A portál felidézte: a Malév csődje óta a magyar légitársaság számos alkalmazottja került a céghez.

A felszámolóbiztos beszámolójából kiderült: a Boeing 737 MAX-ok globális repülési tilalma miatt a lízingcégek visszakérték a flotta gépeit, hogy a helyettesítőként más légitársaságoknak adhassák.

Címlapról ajánljuk

Milliárdos károkat okozott az ítéletidő tavaly Németországban

Minden bizonnyal bekerül a német biztosítók negatív krónikájába a tavalyi esztendő. A Német Biztosítási Társaságok Szövetsége (GDV) szerint ugyanis a jégeső, a rendkívüli esőzések és a viharok a múlt évben 5,7 milliárd eurós biztosítói kár okoztak, jelentősen többet, mint a megelőző esztendőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×