eur:
393.75
usd:
364.96
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pexels

Újabb légitársaság húzza le a rolót

Minden járatát törölte és beszüntette üzemelését az izlandi diszkont Wow Air csütörtökön - jelentette be a légitársaság a honlapján.

A hosszútávú diszkont utakra specializálódott légicég azok után volt kénytelen leállítani üzemelését, hogy

nem sikerült megállapodnia a befektetőkkel a cég felvásárlásáról.

A jeggyel rendelkező utasokat a társaság más légicégekhez, illetve az utazási irodákhoz irányította, honlapján pedig ismertette az utasokjogokat.

A 2011-ben alapított Wow Air a leállítás napján 11 gépes flottával rendelkezett, rejkjavíki bázisáról Airbus A320-asokkal és A321-esekkel teljesített járatokat Európába és az Egyesült Államokba. Korábban a cég szélestörzsű Airbus A330-asokkal is rendelkezett, amelyekkel az Egyesült Államok nyugati partjára is repültek. A társaság anyagi problémái miatt azonban ezeket a gépeket kivonta a flottából, gépparkjának mérete a felére csökkent tavaly decemberben.

Versenytársa, a szintén izlandi Icelandair tavaly ősszel jelentette be, hogy tárgyalásokat kezdeményeztek a Wow Air felvásárlásáról, de végül elálltak az üzlettől. Ezt követően a magyar hátterű Wizz Air amerikai befektetője, az amerikai Indigo Partners is érdeklődött a Wow Air iránt, de március 22-én bejelentették, hogy a befektetői csoport mégsem veszi meg a társaságot. Később újra tárgyalásokba kezdtek az Icelandairrel, de ez sem vezetett eredményre, így a Wow Air csütörtökön először csak a csütörtöki, majd az összes járatát törölte és beszüntette üzemelését.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×