eur:
392.19
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Megdöbbentő különbség a nyugdíjakban

Megdöbbentő különbség a nyugdíjakban

A nők és férfiak nyugdíja közötti különbség kétszerese a fizetéseknek - állítja egy frissen megjelent elemzés. A legnagyobb különbségeket Nyugat-Európában mérték.

A Mercer tanácsadó cég frissen megjelent elemzése megállapította, hogy a nyugdíjkülönbség a nemek között Európában 40% körül mozog, míg a fizetések közötti különbség 16%, mindkettő a férfiak javára. Ezek az értékek országonként jelentősen eltértek, a férfiak és nők nyugdíja közötti különbségek 4%-tól 49%-ig is terjedtek, de a 28 tagállam felénél nagyobb volt a különbség 30%-nál. Magyarország ehhez képest meglehetősen jól áll a 10-20% közötti különbséggel - írja a Portfolio.hu.

A balkáni államokban mérték a legkisebb különbségeket a nyugdíjak között, míg Nyugat-Európában a legnagyobbat. Cipruson 48,8%, Németországban pedig 46,5% ez a különbség. Az elemzés azt is megállapítja, hogy mivel a nők tovább élnek, ugyanakkor kevesebbet takarítanak meg, náluk nagyobb annak a lehetősége, hogy szegény nyugdíjasok lesznek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×