eur:
392.38
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Mikor váltsunk valutát a nyaraláshoz?

Tanácsos minél korábban megvásárolniuk a szükséges valutát a külföldre készülőknek, mert egyre kevesebb a tere a további forinterősödésnek - mondta el a Portfolio.hu elemzője. Weinhardt Attila szerint a kedvezőbb elszámolási árfolyam miatt a minél gyakoribb kártyás fizetést sem árt átgondolni.

Háromhetes csúcson van a forint, ezért a következő hetekben valószínűleg már gyengül. Weinhardt Attila az InfoRádiónak elmondta, ekkor érdemes majd átváltani a nyaralásra szánt pénzösszeget. A Portfolio.hu munkatársa hozzátette: csekély az esélye 10 vagy 15 egységi forinterősödésnek.

Sietniük kell azonban dollárövezetbe utazóknak, ugyanis az amerikai jegybank jelzései arra utalnak, hogy a következő hetekben a dollár tovább erősödik, és emiatt a dollár-forint árfolyam 230 forint felé is mehet.

Az elemző tanácsa, hogy a fizetőeszköznek kisebb részét vigyük készpénzben, és ahol van lehetőség, ott kártyával fizessünk. A kártyás fizetés előnyei, hogy kényelmesebb, biztonságosabb és kisebb a tranzakciós illeték.

Weinhardt Attila hozzáfűzte, a kártyás fizetés hátránya, hogy az árfolyamkockázatot nem lehet kizárni.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×