eur:
392.25
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Csányi Sándor szerint egy jó kormányprogram versenyképessé tenné a forinthiteleket

2010-ben növeli lakáshitelezési aktivitását az OTP, de egyszámjegyű lesz a növekedés - mondta az Inforádiónak a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Csányi Sándor szerint 2010-ben még mindig a devizahitel fogja uralni a lakáshitel-piacot, legfeljebb egy állami kamattámogatásos hitelkonstrukció bevezetése javíthatna a deviza-forinthitel arányon.

Élénkülő piacra számít a lakossági hitelezés terén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, aki az InfoRádiónak elmondta: ugyan nem kétszámjegyű növekedést kalkulálnak, de szeretnék növelni a piaci részesedésüket ezen a területen.

Csányi Sándor hozzátette: egyelőre még nem a forint alapú, hanem az euróhitelek tűnnek kedvezőbbnek a lakosság számára, ezért irántuk nagyobb az igény.

Úgy véli azonban, hogy idővel majd nő a forinthitelek piaca, de nem várja, hogy 2010-ben az arányuk az új folyósításoknál eléri az 50 százalékot.

Csányi Sándor szerint egy jó kormányprogram kell, egy jó költségvetés, alacsony infláció, és az, hogy a külső piacok bizalma tovább erősödjön. Hozzátette: egy támogatott kamattal rendelkező forinthitel versenyképes lenne a devizahitelekkel szemben.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×