INFORÁDIÓ
2022. október 1. szombat
Malvin

Kína Oroszországnak gyárt majd autókat?

Infostart

A következő néhány évben Brazília, Oroszország, India és Kína lesz a legnagyobb felvevőpiac az autógyártásban, éppen ezért az autógyárak ezekbe az országokba növelik leginkább a termelést - derül ki a PricewaterhouseCoopers felméréséből.

Az elmúlt évek számos vállalati csődöt, gyárbezárásokat, illetve jelentős átszervezést hoztak az autóiparban. A magas alapanyagárak, a csökkenő profit, valamint a tovább élesedő globális verseny felértékeli a fejlődő országok jelentőségét az autógyárak szemében.

Bár számos fejlett autóiparral rendelkező országban várható még további növekedés a következő években, az igazi áttörést a szakemberek várakozásai szerint Brazília, Oroszország, India és Kína fogja produkálni.

Brazília és az alternatív üzemanyagok

A négy ország közül a brazil piac az egyik legérdekesebb az autóipar szempontjából. Az amúgy igen versenyképes feltételeket a magas adókulcsok és kamatok, a gyengülő fogyasztói vásárlóerő nehezíti.

A brazil autóipar egyik jellegzetessége az alternatív üzemanyagokkal, benzin, etanol, illetve e kettő keverékével is működő gépjárművek túlsúlya.

A rohamosan emelkedő olajárak arra késztetik az autógyárakat, hogy mélyebben tanulmányozzák a brazil tapasztalatokat.

Oroszországból kiszorulnak az orosz autók?

Csakúgy mint a dél-amerikai országban, az autóipar az orosz gazdaságban is az egyik legdinamikusabban fejlődő szektor. A kedvező gazdasági környezet és a külföldi márkák iránti igény Oroszországot az egyik legvonzóbb autóipari régióvá teszi.

A külföldi márkák helyi gyártásában a következő hét évben 375%-os növekedést vetítenek előre a felmérések. Az egyre erősödő versenyben az orosz márkák kiszorulhatnak a piacról a globális, illetve a továbbra is nagyon olcsó kínai márkák térhódításának következtében.

Hasonlóan Oroszországhoz, az indiai autóipar is látványosan fejlődik, köszönhetően annak, hogy a nagyobb autógyártó cégek majdnem mindegyike létrehozott már indiai összeszerelő üzemet.

Kínai autó? Még Önnek is lehet!

Kína az Egyesült Államok, Japán és Németország mögött jelenleg a negyedik legnagyobb autógyártó hatalom a világon. A helyzet azonban hamarosan megváltozhat: Kína már az idei év során átveheti a harmadik helyet Németországtól. Tavaly már Kína generálta a teljes globális autóipari növekedés 23%-át.

A belső piacon a fenntartható fejlődés legfontosabb hajtómotorja a kiugróan gyorsan növekvő középosztály vásárlóereje Jelenleg 50 millióan tartoznak ide, de számuk 2010-re az előrejelzések szerint megháromszorozódik.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018