Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Elemző: a piac szempontjából két rossz közül kell választani

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz választási győzelme esetén protekcionista, míg a szocialisták hatalmon maradásakor liberális gazdaságpolitikát valószínűsítenek a pénzpiaci befektetők. A legnagyobb kockázatot viszont abba látják, hogy a győztes megvalósítja ígéreteit.

Az ING Bank elemzője az InfoRádióban azt mondta: ha a szocialisták nyernek, akkor hétfőn minimálisan emelkedhet a tőzsdeindex, a Fidesz győzelme esetében viszont minimálisan csökkenhet.

A piac szereplői szerint több a hasonlóság a két politikai erő programjában, mint a különbség - mondta Zékány András.

Hozzátette: a gazdasági élet szempontjából két rossz közül kell választani, mert a reformok megvalósításában sem a szocialisták, sem a fideszesek nem elkötelezettek.

Mint mondta: az elmúlt négy évben is folyamatosan a költségvetési hiány csökkentéséről beszélt a kormány, miközben a márciusi adat valószínűleg rekordot dönt.

A Fidesz protekcionistább, míg az MSZP liberálisabb gazdaságpolitikát ígér. A jelenlegi ellenzék visszaállítaná a korábbi lakástámogatási rendszert, ez pedig a bankoknak kedvez - mondta Zékány András.

Az a javaslatuk viszont, amely a globális energiaárakat legfeljebb az infláció mértékében engedi begyűrűzni a magyar piacra, az áramszolgáltatókra és a MOL-ra kedvezőtlenül hathat - tette hozzá.