eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
35 Celsius-fokot mutat egy utcai hőmérő a kánikulai melegben a debreceni Kossuth téren 2021. június 23-án.
Nyitókép: Utcai hőmérő a debreceni Kossuth téren 2021. június 23-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Itt a vasárnapi időjárás, érdemes elolvasni!

Ennyi volt a hidegfront: legfeljebb egy-egy zápor, zivatar fordulhat elő.

Vasárnap sok napsütésre számíthatunk fátyol- és gomolyfelhőkkel. Általában száraz idő lesz. Legfeljebb egy-egy zápor, zivatar fordulhat elő. Az északnyugati szél éjszakára mindenütt mérséklődik, majd vasárnap helyenként megélénkül az északi szél. Erős vagy viharos lökés csak zivatar térségében lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 22 fok között alakul, nyugaton mérhetik az alacsonyabb, keleten a magasabb értékeket.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 30 és 36 fok között valószínű.

Európai helyzetkép

A Kelet-európai-síkság felett anticiklon helyezkedik el, amelynek hatására arrafelé kevés a felhő, napos, száraz idő a jellemző. Ugyancsak magasnyomás alakítja Nyugat-Európa és a mediterrán térség időjárását is, utóbbi helyen többfelé kánikulai meleg van.

A Norvég-tengertől a Baltikumon át a Kárpátokig hidegfront húzódik, amely mentén több a felhő, és záporok, zivatarok is kialakulnak. A front hőmérsékleti választóvonal is: attól keletre meleg légtömeg helyezkedik el a sarkkörtől hazánkon át egészen a Földközi-tengerig, ami miatt ezeken a helyeken jóval melegebb van a szokásosnál. A front mögött viszont hűvösebb légtömeg tört be Nyugat-Európába, a ciklon hátoldalán a Brit-szigeteken záporok is előfordulnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×