eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: pixabay

Rég volt ilyen fordulat az időjárásban, az egész országra figyelmeztetést adtak ki

Szerdán csaknem tíz fokos hőmérsékletkülönbség is kialakulhat az északnyugati és a délkeleti országrész között, csütörtökre pedig durva lehűlés várható. Ott, ahol szerdán még 27 fok körüli értékeket mértek, csütörtökön már legfeljebb 16 fok valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerda reggel még jobbára kevés felhő lesz felettünk, majd a délelőtti órákban északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, záporeső, szórványosan zivatar is kialakulhat. A keleti országrészben napközben még többórás napsütésre készülhetünk, és ott határozott felhőzet-növekedésre, illetve csapadékra is inkább csak estétől számíthatunk.

A déli, délnyugati, majd az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szél megélénkül, néhol megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 16 fok között alakul, de a szélvédett tájakon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 27 fok között valószínű, az ország déli és keleti tájain mérhetjük a magasabb értékeket.

Csütörtök reggel még többfelé lesz eső, zápor, keleten helyenként zivatar is, de nyugat felől fokozatosan megszűnik a csapadék. Csütörtökre virradóra 8 és 15 közé hűl le a levegő, és a legmagasabb nappali hőmérséklet is csak 10 és 16 fok között alakul. Az Alföld délkeleti részein várhatóan reggel, kora délelőtt áll be a maximum.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×