eur:
392.19
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Kapós a törölköző a szállásokon

A magyar nyaralók többsége a törölközőt cseni el leggyakrabban a szállásokról, tíz magyar szállásadóból kilencnél fordult már meg olyan vendég, aki nem csak a saját tárgyait csomagolta be elutazáskor - derül ki a Szállás.hu felméréséből.

Mészáros Juditot, a Szállás.hu marketing menedzsere azt mondta az InfoRádiónak, hogy több mint 7000 szálláshelyet kérdeztek meg a témában. A leggyakrabban törülközőt, konyhai eszközöket, ágyneműt visznek magukkal a vendégek. A felmérés szerint a tulajok ezeket nem is tartják szándékos lopásnak, inkább figyelmetlenségnek vagy kapkodásnak tudják be.

A marketing menedzser csak néhány rendhagyó esetet emelt ki. Az egyik vendég a szálloda segítségét "kérte" a rablásban. Rossz bőröndre hivatkozva kért egy dobozt, amelyben később - mint kiderült - a szállás LCD televízióját csempészte ki. A felmérésből kiderült, hogy eltűnt már 500 ezer forint értékű éremgyűjtemény, Kafka Margit dedikált kötet vagy több mázsatüzelő anyag.

Hogyan fordulhatnak elő lopások? Mészáros Judit szerint ez nem a szállásadók naivságából fakad, csak egyszerűen nincs rá mód, hogy folyamatosan felügyeljék a vendégeket. A kisebb értékű dolgokat inkább hozzáírják a költséghez, és nem foglalkoznak vele. A tulajdonos tehet feljelentést, azonban sok esetben először megkeresik a gyanús vendéget, aki persze mindent tagad és felháborodik a feltételezésen.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×