eur:
392.24
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Kórházat építtet a Chelsea sztárja

Kórházat alapít szülőhazájában Didier Drogba, a Chelsea labdarúgója. A 31 éves csatár hárommillió fonttal segíti az intézmény létrejöttét.

Didier Drogba két évvel ezelőtt hozta létre alapítványát, miután egy közeli barátja elhunyt leukémiában. Vásárolt egy földterületet Abidjanban, most pedig bejelentette, hogy kórházat építtet.

Az alapítvány célja, hogy az elefántcsontparti emberek is megfelelő egészségügyi ellátásban részesüljenek, és legyen esélyük életben maradni.

"Amikor idén meglátogattunk egy abidjani kórházat, sokkoltak a szörnyű körülmények. Sokat hallani a gyógyíthatatlan betegségekről, de ezek a gyerekek a cukorbetegségbe is belehalhatnak, mert nincs elég inzulin sem" - mondta tapasztalatairól a 31 éves futballista.

A Chelsea támadója hárommillió fonttal segíti a kórház létrejöttét, amelyet egy reklámszerződés révén keresett. A labdarúgó egy jótékonysági estet is szervez Londonban, illetve a Kékek tulajdonosa, Roman Abramovics is támogatja az alapítványt, hogy ezzel is segítse Drogbát.

A kórház jövő év végén nyitja meg kapuját, és a labdarúgó az ország legjobb orvosait kívánja felvenni. Az intézményben 150-200 ágy áll majd rendelkezésre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×