eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Nem ízlik a klónozott tehén teje az amerikaiaknak

A legnagyobb amerikai tejipari vállalat, a dallasi Dean Foods vásárlói igényekre hivatkozva nem kíván klónozott tehén által adott tejet forgalomba hozni.

Több felmérés is megmutatta, hogy az amerikai fogyasztók tartózkodnak a klónozott tehenekből származó tejtermékek vásárlásától, és a cégünk meg kíván felelni a vásárlói igényeknek - áll a Dean Foods közleményében. Arról nem tett említést a tízmilliárd dolláros forgalmat lebonyolító cég, hogy korábban árusítottak-e ilyen tejtermékeket.

Több kisebb cég már korábban bejelentette, hogy ellenzi a klónozott állatokból származó termékek forgalmazását.

Az iparág vállalatai amiatt aggódnak, hogy az emberek elfordulnak a tejtermékektől, mert nem bíznak a klónozásban. Egy szeptemberi felmérés szerint a megkérdezettek 64 százaléka bizalmatlan az állatklónozással kapcsolatban, ugyanakkor egy decemberi kutatás azt mutatta ki, hogy a válaszadók ugyanekkora aránya vásárolna klónozással előállított állatból származó terméket, ha a kormány biztonságosnak minősíti azokat.

Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerengedélyezési hatóság előzetes engedélyt adott a klónozott állatok húsának és tejének árusításához, a végleges hozzájárulást az év végén állíthatják ki.

Címlapról ajánljuk
Balla Eszter: a Kaszás Attila-díj a közösségformáló munkámat is elismeri

Balla Eszter: a Kaszás Attila-díj a közösségformáló munkámat is elismeri

Váratlanul érte és nagy megtiszteltetésként éli meg, hogy a Kaszás Attila-díj idei elismertje lehet - mondta az InfoRádiónak Balla Eszter. A színművész a jó hangulatú közösségi létezés fontosságáról is beszélt, mert szerinte ez szorosan hozzátartozik a 2007-ben elhunyt színészről elnevezett díj szellemiségéhez.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×