INFORÁDIÓ 
2020. június 5. péntek
Fatime

vállalat

2020.05.22. 17:11

Csúcsra emelkedett a vállalati hitelállomány

Márciusban csúcsot ért el a céges hitelek állománya: a nem pénzügyi vállalatoknál lévő hitelek mennyisége a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint meghaladta a 9040 milliárd forintot, ami éves szinten 18,5 százalékos bővülés. Radimeczky Géza, a Money.hu ügyvezető igazgatója az InfoRádiónak azt mondta, hogy több oka is van a hitelnövekedésnek.
2020.04.01. 17:11

Bértámogatást adnak Csehországban

Állami támogatást kapnak alkalmazottaik bérére a koronavírus-járvány által sújtott csehországi vállalatok - döntött a cseh kormány.
2020.02.27. 19:33

Készülnek a céges vészforgatókönyvek Magyarországon is

Ahogy terjed a koronavírus-fertőzés a világon, a kormányok után a vállalati szféra egyéni, a napi működést, a munkavállalók védelmét célzó intézkedései is egyre inkább fókuszba kerülnek. A nagyvállalatok Magyarországon is készülnek a legrosszabbra: utazási tilalomra, fertőtlenítő és arcmaszk kihelyezésére, hőmérsékletmérésre és távmunka elrendelésére egyaránt van példa.
2019.11.05. 17:29

Palkovics Lászlónak tervei vannak a legkisebb magyar cégekkel

Napvilágot látott a kormány ezer vállalat bevonásával elkészült kkv-stratégiája, melynek lényege, hogy több eszközzel is segítik a kis- és közepes vállalkozások exportbevételének növekedését, külpiacra jutását.
2019.10.17. 21:11

Bebetonozták magukat a világ legértékesebb márkái

Immár a hetedik egymást követő évben lett az Apple és a Google a világ legértékesebb márkája az Interbrand nevű amerikai tanácsadó vállalat globális rangsorában. A lista későbbi helyezéseinél látható mozgolódás: feljött a Disney, zuhant a Facebook, óriásit ugrott a Mastercard.
2018.04.30. 18:40

EY: világszerte szemléletváltásra van szükség a korrupció visszaszorításához

Világszerte szemléletváltásra van szükség a korrupció visszaszorításához, globálisan a cégvezetők közel 40 százaléka szerint az üzleti életben gyakori jelenség a vállalati visszaélés. Magyarországon minden 5. válaszadó úgy véli, iparágában elterjedt gyakorlat a vesztegetés, ami felülmúlja mind a régiós országok, mind a fejlődő piacok átlagát - állapítja meg az EY legfrissebb, globális felmérése.
2017.05.11. 15:55

Eurósítás: ami nem ment a politikának, megcsinálják a cégek

Egyre több cseh vállalat már nem koronában, hanem euróban bonyolítja le pénzügyi tranzakcióit. Amit a cseh politikusok még nem értek el, az lassan működni kezd a cégek közti ügyletekben. A szakértők szerint a nagybeszállítók ezzel a kockázatok minimalizálását próbálják elérni.
2017.04.05. 17:51

Minél kisebb egy cég, annál nagyobb teher a béremelés

Minél nagyobb egy cég, annál kevésbé jelentett problémát a kötelező minimálbér-emelés – derült ki a GKI felméréséből. A gazdaságkutató munkatársa közölte: azoknak a kisebb vállalkozásoknak, amelyek többségében minimálbéren foglalkoztatják alkalmazottaikat, 10 százalék fölötti költségnövekedést jelent a kötelező béremelés.
2017.02.08. 06:00

Béremelés: bőkezűek lesznek idén a cégek

A Joint Venture Szövetség tagvállalatai többsége legalább 6 százalékos fizetésemeléssel számolt januárban - mondta a szervezet elnöke egy belső felmérésre hivatkozva. Tálos Péter szerint a minimálbér emelését a munkaerőpiaci helyzet is kikényszerítette.
2017.01.12. 14:55

Nem a fizetés a kevés, hanem a munkakedv

A GKI Gazdaságkutató Zrt. reprezentatív vállalati felmérésében azt vizsgálta, hogy melyek azok a problémák, amelyek miatt a vállalatok nem képesek a megfelelő munkaerő felvételére. A munkára jelentkezők szakmai képzetlensége, szakmai alkalmatlansága, alacsony motiváltsága, illetve a kínált kereset alacsony szintje került a fókuszba.
2016.11.23. 14:39

Összeolvad a Jófogás.hu és a Használtautó.hu

Novembertől közös cégbe olvad a használt termékek online adásvételével foglalkozó Jófogás.hu és a Használtautó.hu, de az oldalak továbbra is külön üzemelnek - közölte az online piacterek tulajdonosa, a norvég Schibsted Classified Media Group médiavállalat.
2016.10.07. 21:28

Munkaügyi pert nyert a Zsolnay

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. megnyerte az első munkaügyi pert azok közül, amelyeket a Ledina Kerámia (LK) Kft.-hez átszerződött korábbi munkavállalói ellen indított. Erről a Zsolnay pénteken tájékoztatta az MTI-t.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018