eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Police light on a car of the german police
Nyitókép: fhm/Getty Images

Lapértesülés: házkutatásokat tartottak az egyik magyar médiavezér ügyében

A Magyar Nemzet értesülése szerint több helyszínen is házkutatást tartott, majd bizonyítékokat foglalt le az adóhatóság abban a büntetőügyben, ami a 24.hu-t is kiadó Central Médiacsoport tulajdonosához, Varga Zoltánhoz köthető.

A lap emlékeztet, hogy 2022 novemberében különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Varga Zoltánt, a Centrál Médiacsoport tulajdonosát, miután Budai Gyula fideszes képviselő 2021-ben feljelentést tett az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF), majd pár hónappal később a NAV-nál.

Akkori információk szerint a feljelentésben az szerepelt, hogy a Nógrádi Vegyipari Zrt. részvényeinek 2020. áprilisi eladásával kár érhette az Európai Unió költségvetését, mivel annak értéke meghaladta a vevő által fizetett árat.

A Magyar Nemzet úgy fogalmaz, hogy „az ügyben a nyomozó hatóság több helyszínen tartott kutatást, ezek során tárgyi bizonyítékokat – okiratokat és elektronikus adatokat – foglalt le”. A vádhatóság a nyomozás érdekeire tekintettel további információkat nem közölt. Információik szerint a pénzügyi nyomozók azt feltételezik, hogy a kár több mint félmilliárd forint.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×