INFORÁDIÓ
2021. június 19. szombat
Gyárfás

munkavállalás

2021.05.19. 07:30

Átszabja az EU a kékkártyát – íme a tervezet

Az a tény, hogy az EU parlamentje és a tagországok tanácsa közelebb került az amerikai mintájú szabad munkavállalási engedély (EU esetében „kékkártya”) egyszerűsítéséhez, egyaránt illeszkedik a formálódó közös menekültügyi politikába, és a szakképzett munkaerőért folyó globális versenyben az EU-pozíció javításába.
2021.03.17. 15:08

Fiatalok adókedvezménye: a kormány a jövőbe, az ellenzék a választásokba fektetést látja

A családtámogatási rendszer eddig hiányzó darabjaként beszélt a 25 év alatti fiatalok személyi jövedelemadó-mentességéről az adótörvények ehhez szükséges módosításának általános vitájában Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter. Az ellenzék szerint keveseket fog érinteni a javaslat, mert nem keresnek hozzá eleget, továbbá úgy látják, ezt a korosztályt a kormány több korábbi intézkedése sújtotta.
2021.01.29. 13:22

Elűzik a külföldi munkavállalókat Angliából?

Mint a hazai sajtószemlézők is idézik, a The Guardian brit napilap szerint erősítik Angliában a külföldi munkavállalókra vonatkozó „Önkéntes visszatérés” elnevezésű programot. Ennek bizonyára az az oka, hogy a koronavírus-járvány nagyfokú elterjedése a szigetországban komoly munkanélküliséget okoz, tehát a vendégmunkások nem olyan szívesen látottak, mint eddig voltak.
2021.01.18. 14:30

A brexit jól elhúzta a nemzetközi turnéra induló zenészek nótáját is

Munkavállalási vízumot kell kiváltania Paul McCartneynak, ha az Európai Unió területén, vagy például Kovács Ákosnak, amennyiben Londonban akar koncertezni. A brexit ugyanis jelentősen megnehezíti a művészek dolgát is, ha a korlátozások feloldása után turnézni szeretnének.
2020.02.19. 14:16

Megvan, hogyan tartanák távol az alacsony képzettségű munkaerőt a britek

Megfelelő állásajánlathoz, az állásajánlatnak megfelelő szakképesítéshez és angol nyelvtudáshoz köti a brit kormány a jövő évtől a külföldiek nagy-britanniai munkavállalásának engedélyezését. Az új rendszer kimondott célja az alacsony szakképzettségű külföldi munkaerő foglalkoztatásának megszüntetése.
2020.02.18. 06:17

Drákói lesz az új brit munkavállalási engedélyes rendszer

Megtetszett az ausztrál szigor Boris Johnsonnak, ezért tekintet nélkül a brit gazdaság munkaerő-igényére, jövőre teljesen új, pontozásos rendszert vezetne be a munkavállalási engedélyek kiadásánál. Csak a jól fizető állásokra jelentkezők számíthatnak könnyű hozzáférésre a brit munkaerő-piacon.
2020.02.15. 14:52

Nehéz helyzetben vannak a kisgyermekes anyukák

A magyar társadalom kettős elvárást támaszt a kisgyermekes édesanyák felé. Egyfelől fontos, hogy a közösség hasznos tagjaiként kamatoztassák képességeiket a munkaerőpiacon és hozzájáruljanak a család anyagi biztonságához, másfelől nem tartják őket teljes értékű munkaerőnek és nagy mértékben szükség van rájuk otthon is, hogy gondoskodjanak gyermekeik neveléséről.
2019.11.30. 13:28

A magyarok többségében van hajlandóság az átképzésre

A világszintű hajlandóságtól alacsonyabb, 56 százalék azon magyarok aránya, akik átképeznék magukat azért, hogy megbirkózzanak a globalizáció és a technológiai változások munkavégzésre gyakorolt hatásával – derül ki egy globális felmérésből, amelyben 12 400 magyar vett részt.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018