INFORÁDIÓ 
2020. november 29. vasárnap
Taksony

munkavállalás

2020.02.19. 14:16

Megvan, hogyan tartanák távol az alacsony képzettségű munkaerőt a britek

Megfelelő állásajánlathoz, az állásajánlatnak megfelelő szakképesítéshez és angol nyelvtudáshoz köti a brit kormány a jövő évtől a külföldiek nagy-britanniai munkavállalásának engedélyezését. Az új rendszer kimondott célja az alacsony szakképzettségű külföldi munkaerő foglalkoztatásának megszüntetése.
2020.02.18. 06:17

Drákói lesz az új brit munkavállalási engedélyes rendszer

Megtetszett az ausztrál szigor Boris Johnsonnak, ezért tekintet nélkül a brit gazdaság munkaerő-igényére, jövőre teljesen új, pontozásos rendszert vezetne be a munkavállalási engedélyek kiadásánál. Csak a jól fizető állásokra jelentkezők számíthatnak könnyű hozzáférésre a brit munkaerő-piacon.
2020.02.15. 14:52

Nehéz helyzetben vannak a kisgyermekes anyukák

A magyar társadalom kettős elvárást támaszt a kisgyermekes édesanyák felé. Egyfelől fontos, hogy a közösség hasznos tagjaiként kamatoztassák képességeiket a munkaerőpiacon és hozzájáruljanak a család anyagi biztonságához, másfelől nem tartják őket teljes értékű munkaerőnek és nagy mértékben szükség van rájuk otthon is, hogy gondoskodjanak gyermekeik neveléséről.
2019.11.30. 13:28

A magyarok többségében van hajlandóság az átképzésre

A világszintű hajlandóságtól alacsonyabb, 56 százalék azon magyarok aránya, akik átképeznék magukat azért, hogy megbirkózzanak a globalizáció és a technológiai változások munkavégzésre gyakorolt hatásával – derül ki egy globális felmérésből, amelyben 12 400 magyar vett részt.
2019.08.21. 16:44

Minden magyart érintő fordulat brexitügyben

Mi vár a kemény brexit után a brit földön élő uniós migránsokra vagy látogatókra? Nem világos a helyzet azok után, hogy a brit kormány váratlanul közölte: a várható október 31-i kilépés után azonnal véget vetnek az EU-polgárok szabad mozgásának.
2019.04.08. 10:53

Brexit: újabb gyomros a Nagy-Britanniában élő magyaroknak

Megnehezítheti a brexit a Nagy-Britanniában lakást bérlő uniós polgárok életét. A brit főbérlők szövetsége szerint, bár a kormány velük akarja ellenőriztetni, kinek van joga bérelni, az irányelvek ködösek. Így előfordulhat, hogy inkább nem adnak ki lakást európaiaknak, így magyaroknak sem.
2019.01.26. 17:21

Novák Katalin: forduljon bírósághoz, aki nem kapja meg az osztrák családtámogatást

Azok az Ausztriában dolgozó magyarok, akiket hátrányosan érint az ott bevezetett új családtámogatási rendszer, egyénenként is kérhetnek jogorvoslatot az uniós bíróságtól – hívta fel a figyelmet a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. A magyar kormány emellett mindent megtesz az osztrák jogszabály visszavonásáért, amely miatt az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást is indított Ausztria ellen.
2018.11.19. 16:56

Az uniós munkavállalók kárára lenne igazságosabb a brit kormányfő

Szigorítaná a brit miniszterelnök az európai munkavállalókat érintő szabályozást a brexit után. Theresa May brit üzleti vezetők előtt beszélt arról, hogy a migráns uniós dolgozók nem kaphatnak kedvezőbb elbírálást, mint egy ausztrál vagy indiai szakember.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018