INFORÁDIÓ
2022. május 24. kedd
Eliza, Eszter

kukorica

2022.04.11. 17:37

Grád Ottó: átmehet a magyar üzemanyagügyi javaslat az uniós döntéshozókon

Hozhat némi könnyítést Orbán Viktor miniszterelnök azon javaslatának uniós szintű elfogadása, hogy ideiglenesen szűnjön meg az üzemanyagok bioösszetevővel való adagolása, de a „biodízelgyártók mosolya nem maradna őszinte” Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint.
2020.06.17. 09:40

Így segítettek a mezőgazdaságnak az elmúlt napok esői

Az elmúlt napok esőzéseivel véget érő aszály okozta hozamcsökkenést kevéssé tudja ellensúlyozni a csapadék, de több tavaszi vetésű szántóföldi kultúrának és zöldségfélének jól jött a nedvességpótlás.
2020.06.14. 14:44

Kékre fáztak a kukoricaföldek májusban

Májusban pár napig olyan alacsony volt az éjszakai és a nappali hőmérséklet, hogy az ország több pontján kékes színűvé vált a kukorica levele - mondta az InfoRádiónak Petőházi Tamás, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke. A tavaszi vetésű növényeknek jól jött a szórványos csapadék is, ám a repcénél már csak gyenge termést várnak a gazdák.
2020.05.12. 17:04

Van, ahol üres kalászt nevel a búza

A tavaszi vetések csaknem befejeződtek az agrártárca összesítése szerint. Az őszi vetésű növények azonban egyre jobban megsínylik a hetek óta tartó szárazságot, a gyengébb adottságú talajokon gyakorlatilag megállt a növények fejlődése.
2019.11.24. 07:29

Hatalmas kárt okoznak a vadak Zalában

A gazdálkodók többsége panaszkodik, mert úgy látják, hogy a vadállomány többszörösen felülmúlja azt a szintet, amit természetesen el lehetne tartani.
2019.09.18. 20:26

Várhatóan nőni fog a kukorica ára

Előreláthatóan kisebb lesz a kukoricatermés világszinten, mint a szükséges mennyiség - mondta az InfoRádióban a Gabonatermesztő Országos Szövetség elnöke.
2019.08.27. 06:00

Számottevő és tartós drágulásra lehet felkészülni

A világ nagy árutőzsdéi is visszaigazolják, hogy drágulnak a legfontosabb gabonafélék – tudatta az InfoRádióban megszólaló agrárszakértő. Tóth Péter szerint a drágulás az olajos magvakat is érinti, és tartósan elhúzódhat.
2018.06.11. 19:05

Megsínylik a gabonafélék a sok esőt

Több gabonaféle is megsínyli a mostani esősebb időjárást, mivel a termények szeme kipereghet, és ez a klíma a nem kívánt gombásodást is elősegíti, főleg az árpa és repce esetében - közölte az InfoRádióban a Concordia Közraktár Zrt. vezérigazgatója. Halmos Gábor szerint a kukoricának és a napraforgónak viszont jótékony a mostani sok csapadék.
2018.03.27. 13:48

Veszélyes gyorsfagyasztott zöldségre figyelmeztet a Nébih

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a fogyasztók, a közétkeztetők és a vendéglátók figyelmét, hogy az Európai Unió öt tagállamát érintő Listeria monocytogenes járvány lehetséges forrása a gyorsfagyasztott kukorica. Alapos hőkezeléssel meg lehet szabadulni a baktériumoktól.
2017.01.14. 15:04

Kukoricával szórták be a jeges utat - fotók

Egy teherautó szerelvény pótkocsija felborult Káloz határában. A szállítmánya tizennégy tonna kukorica volt, amely az úttestre ömlött, ezzel lehetetlenné vált a közlekedés az érintett útszakaszon.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018