INFORÁDIÓ 
2020. február 20. csütörtök
Aladár, Álmos

konakion

2020.02.13. 17:41

Megint nem kapni a babák számára létfontosságú vitamint

Megint K-vitamin-hiány van az országban. Két év alatt harmadjára fogyott el a patikákból a szájon át adható Konakion-injekció, amit minden anyatejjel táplált újszülöttnek be kell adni, különben a baba a legrosszabb esetben meg is halhat. A szülők, a védőnők és az orvosok most egymástól szedik össze a fel nem használt ampullákat – mondta az InfoRádiónak a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke. Az OGYÉI szerint hamarosan újra kapható lesz a szer.
2019.11.27. 08:05

Banális hiba okozta a létfontosságú vitamin hiányát

A betegtájékoztató szöveg magyar fordításának késedelme miatt alakult ki K-vitamin-hiány a gyógyszertárakban - mondta a kormány képviselője az Országgyűlésben. Rétvári Bence államtitkár azt ígéri, hogy mostantól mindig kapható lesz a Konakion nevű készítmény, amit elővigyázatosságból minden kisbabának be kell adni. A K-vitamin idén másodjára fogyott el a patikákból.
2019.06.28. 16:03

Durván elszállhat a létfontosságú babavitamin ára

Jelentősen drágul az a K-vitamint tartalmazó szer, amelyből május óta hiány van, így külföldről kell pótolni. A vitamint minden csecsemőnek rögtön a születés után beadják, majd azoknál, akiket csak anyatejjel táplálnak, hónapokig folytatni kell az adagolást.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018