eur:
395.1
usd:
370.75
bux:
65116.7
2024. április 19. péntek Emma
Influenza elleni védőoltást tartalmazó ampullák egy salgótarjáni háziorvosi rendelőben 2017. október 24-én. Összesen 1,3 millió adag ingyenes védőoltás van a háziorvosoknál. A térítésmentes védőoltásra a 60 évesnél idősebbek, az asztmások, a cukorbetegek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, valamint a várandós nők jogosultak. Az idén is jár azoknak is a vakcina, akik a munkájuk során vagy szervezett segítségnyújtás keretein belül migránsokkal kerülnek kapcsolatba.
Nyitókép: Komka Péter

Továbbra is hiány van a csecsemők létfontosságú vitaminjából

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján olvasható információk szerint "bizonytalan végű" hiányról van szó, amelynek gyártási gond az oka.

Az OGYÉI honlapja szerint az 5x1 ml-es ampulláról van szó és a hiány kezdeteként ez év május elseje van feltüntetve.

A K-vitamin (vagy Konakion) azért létfontosságú a kisbabáknak, mert hiányában a véralvadásban szerepet játszó véralvadási faktorok nem termelődnek kellő mennyiségben, ami életveszélyes vérzésekhez, agyvérzéshez vezethet. A gyerekek Magyarországon rögtön a megszületésük után pár órával, még a kórházban megkapják az első adagot. Sok kisbabánál később is, hónapokig folytatni kell az adagolást - mondta el az InfoRádiónak a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke, Póta György. "Miután az anyatejnek a K-vitamintartalma a szükségesnél alacsonyabb, ezért azok a babák, akik kizárólagosan anyatejesek, ők kapnak még az első hónapokban, maximum hat hónapos korig, havi szinten ilyen K-vitamin injekciót".

Az Infostart is beszámolt nyáron arról, hogy a vitaminból gyártási hiba miatt van országos hiány
május elseje óta, az akkori információ szerint a hiány várhatóan október 31-ig tartott volna. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet ezért engedélyezte, Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet korábban azt is közölte, hogy a folyamatos ellátás érdekében több hónapra elegendő, összesen 58 200 doboz K-vitamin külföldről történő behozatalát engedélyezte öt nagykereskedőnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×