INFORÁDIÓ 
2019. november 20. szerda
Jolán

játék

2019.06.30. 22:02

Itt a felmérés, min, mennyit, mikor játszik a magyar

A videojátékok a magyar szórakoztatóipar egyik legjelentősebb szegmensévé váltak – derült ki az LG Eelectronics országos kutatásából. A felmérés szerint az internethasználók mintegy háromnegyede rendszeresen játszik videojátékokkal, az ezzel eltöltött idő alkalmanként közel másfél órát tesz ki.
2019.06.14. 18:28

Fa építőjátékokat hív vissza az Aldi

A "Város", "Virágos rét", illetve "Állatos építőjáték" elnevezésű játékokról kis részek leválhatnak, amit a gyermek lenyelhet. Azt is kérik, hogy, aki vett a termékből, ne használja azt, vigye vissza bármelyik Aldiban blokk nélkül visszaveszik.
2019.05.27. 17:04

Gyerekjátékot hívtak vissza

A vásárlók biztonsága érdekében a Lidl Magyarország elővigyázatosságból visszahívta a Playtive junior fajáték elefánt termék bizonyos példányait.
2018.11.01. 08:20

Színes családi programok a hosszú hétvégén

Nosztalgia játékkiállítás, állatkerti séták, bábszínház és filmvetés – számos programból válogathatnak a családok hétvégén. Seres Gerda programajánlója.
2018.05.27. 11:38

A játékok őrzik a gyerekkort

Hiába divatosak napjainkban a virtuális játékok, fontos észben tartani, hogy valóságos életünk sosem kerül át a virtuális térbe - figyelmeztet Nagy Veronika néprajzkutató. A Hetedhét Játékmúzeum muzeológusa ezért különösen fontosnak tartja, hogy a gyerekek kézbe vehető, igazi játékokkal is játsszanak, hiszen azok őrzik a gyerekkort.
2018.03.09. 15:35

Kivégez egy újabb óriást az online kereskedelem

Nem kizárt, hogy a csődvédelem alatt álló legnagyobb amerikai játékáruházlánc, a Toys "R" Us bezárja összes üzletét az Egyesült Államokban, mert szerinte külső pénzügyi támogatás nélkül értelmetlen belekezdeni egy szerkezetátalakításba - közölte a The Wall Street Journal jól értesült forrásokra hivatkozva.
2017.12.12. 13:46

A legtöbb szülő nem tudja, hogy melyik játék lehet veszélyes

A gyerekjátékok szempontjából legforgalmasabb időszakban a szülők alig figyelnek arra, hogy biztonságos termékeket vásároljanak ajándékba. A játékfajta kiválasztásában ugyanakkor tudatosabbak a magyar szülők, állítja egy játékforgalmazó.
2017.10.01. 19:00

Így találkozik Kodály a mai fiatalokkal

Kodály nyomában címmel szórakoztató, kulturális elemeket tartalmazó országos online zenei játék indul október 2-án. A középpontban a 135 éves született és 50 éve elhunyt zeneszerző öröksége áll.
2017.09.03. 18:54

Függőséget okoznak, mégsem tiltják a gyerekeknek

A világon eddig sehol nem dolgoztak ki állami szinten megoldást arra, hogy a fiatalok bizonyos életkor alatt ne, vagy csak korlátozottan férhessenek hozzá internetes játékokhoz, holott pszichológusok szerint is bizonyított függőség okozó hatásuk - mondta az InfoRádiónak az IT-Café volt főszerkesztője. Szűcs Péter hozzátette: önkorlátozást eddig csak egy kínai játékgyártó alkalmazott.
2017.03.04. 21:20

Alvással és játékkal tanulnak a legkönnyebben a kutyák

A Magyar Tudományos Akadémia, az ELTE és a Semmelweis Egyetem kutatói közös kísérletben vizsgálták, hogyan tanulnak a kutyák, és az alvás mennyire segíti a friss információk rögzítését. Az eredmények szerint a kutyák agya ezen a téren is hasonlóan működik, mint az embereké.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018