INFORÁDIÓ 
2020. október 25. vasárnap
Bianka, Blanka

hőségriasztás

2020.07.02. 09:52

A kánikula miatt változások jönnek az utakon

A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozásának időtartama júliusban és augusztusban meghosszabbodik, a kamionok szombaton 22 óra helyett már szombaton 15 órától nem közlekedhetnek a hazai utakon.
2019.08.10. 15:49

Vizet oszanak a hőség miatt

Ingyen ad ásványvizet utasainak a MÁV-Start a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon a hőségriasztás ideje alatt - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága.
2019.08.09. 22:10

Magához tért a bangladesi sziámi ikrek egyike - a nap hírei

Hőségriasztást adott ki szombattól hétfő éjfélig a tisztifőorvos. Magához tért a magyar orvoscsoport által szétválasztott bangladesi sziámi ikrek egyike. Bizalmatlansági indítványt nyújt be a Liga olasz kormánypárt a miniszterelnök ellen. A nap legfontosabb hírei augusztus 9-én.
2019.08.09. 15:44

Kiadják a hőségriasztást szombattól

Szombattól hétfő éjfélig másodfokú hőségriasztást ad ki az országos tisztifőorvos - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.
2019.07.25. 20:35

Visszafordíthatatlanná vált a klímaváltozás

Az idei második hőhullám éri el Nyugat-Európát: Franciaország egész területén 40 fok fölötti hőmérsékletet mértek, de a legmagasabb hőségriasztást adták ki Olaszországban, sőt Belgiumban is. Mika János éghajlatkutató, az Eszterházy Károly Egyetem egyetemi tanára szerint az egyre gyakoribb szélsőséges időjárási jelenségek kialakulásához a klímaváltozás járul hozzá.
2018.08.07. 16:29

Erősít a kánikula: emelkedik a hőmérséklet!

Fokozódik a hőség - hívta fel a figyelmet honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az országos tisztifőorvos kedd éjféltől péntek éjfélig ismét elrendelte a hőségriasztást.
2018.08.04. 21:31

Bocsánatkérést vár Tarlós István – a nap hírei

Vasárnap éjfélig van érvényben hőségriasztást. Torlódás alakult ki több határátkelőhelyen. Bocsánatkérést vár a főpolgármestertől a felújított metrószerelvények miatt a DK. Válságos állapotban van a gyenesdiási villámcsapás egyik sérültje. Spanyolországban már 3 halálos áldozata van a forróságnak. Baleset miatt zuhant le egy helikopter a szibériai Igarka közelében. Az amerikai külügyminiszter szerint a nemzetközi közösségnek diplomáciai és gazdasági nyomást kell gyakorolnia Észak-Koreára.
2018.07.30. 21:17

Hőségriasztás és államfői vétó - Napinfo

Másodfokú hőségriasztást adott ki péntek éjfélig az országos tisztifőorvos. Alkotmánybírósághoz fordult az államfő a házi kutak engedélymentességéről szóló törvény miatt. Jóváhagyta az első magyarországi energiatárolói engedélyt az energiahivatal
2017.08.04. 15:08

Tovább tart a hőségriasztás

A legfrissebb meteorológiai előrejelzések alapján Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár meghosszabbítja a jelenleg érvényben lévő harmadfokú hőségriasztást vasárnap éjfélig. A hőségriasztás az ország egész területére vonatkozik.
2017.08.01. 11:10

Fokozott ellenőrzések a hőség idején

A péntekig elrendelt hőségriadó miatt a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkavédelmi főosztálya ismét felhívta a munkáltatók figyelmét a munkavállalók egészségének és biztonságának védelme érdekében szükséges megelőző intézkedések fontosságára és figyelmeztet, hogy a területileg illetékes fővárosi és megyei kormányhivatalok járási hivatalai ebben az időszakban fokozott figyelmet fordítanak a hőséggel összefüggő munkavédelmi előírások ellenőrzésére - közölte a minisztérium.
2017.07.31. 22:08

Itt az újabb hőségriasztás - a nap hírei

Összesen 750 milliárd forint fejlesztési forrás lesz elérhető a kibővített MFB Pontokban 2020-ig. Öt ellenzéki párt támogatja az állami cégvezetők bérplafonjáról szóló népszavazási kezdeményezést. Iskolai programot indít augusztus elsejétől az egészséges táplálkozás népszerűsítéséért az Európai Bizottság. A nap legfontosabb hírei július 31-én.
2017.06.27. 11:11

Marad a hőség! Meghosszabbították a hőségriasztást

Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár meghosszabbítja a II. fokú hőségriasztást szerda éjfélig, figyelembe véve az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzéseit, illetve az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai javaslatát. A másodfokú hőségriasztás az ország egész területére vonatkozik - tudatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárság.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018