INFORÁDIÓ
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona

fake news

2022.04.23. 13:48

Internetfékről döntöttek Brüsszelben

Az Európai Unió Tanácsa és az Európai Parlament tárgyalói megállapodtak az illegális, valamint a hamis online tartalmak terjedésének hatékony kezelését és az alapvető jogok védelmét a digitális térben védelmező új szabályokról - közölte a két uniós intézmény szombaton.
2021.04.11. 15:29

Fake news: igénytelenség vagy tudatos hadviselés?

A fake news használata a hadviselés gyakorlatából ered, de a politika is ugyanazzal a céllal alkalmazza: sokakhoz eljuttatni a stratégiai szempontból fontos információkat. A megtévesztő és a félrevezető hírek, valamint a politika kapcsolatáról tartott online tudományos előadást a Nemzeti Közszolgálati Egyetem.
2017.04.03. 04:02

Kamuhírek fertőzik a világot

Hónapok óta virágzik a fake news angol kifejezés a médiában az interneten szándékosan terjesztett álhírek megjelölésére, igazából még pontos fordítása sincs. A kifejezés régi gyakorlatot takar - már a 18. században is léteztek Franciaországban gúnyiratok és "kacsák" -, de az internetes környezet révén új erőre kapott a jelenség - írta vasárnap az AFP francia hírügynökség.
2017.02.15. 19:47

Visszaüthet a hírforrásokat pontozó Le Monde-honlap

Décodex címmel olyan internetes oldalt indított a francia Le Monde című balliberális napilap, amely a szerkesztők szándéka szerint a hamis hírek, közismert nevükön "fake news" elleni küzdelmet, „dekódolást” hivatott szolgálni oly módon, hogy a különböző hírforrások megbízhatóságát színes pontokkal értékeli. A kezdeményezés nemcsak tiltakozásokat, de erős derültséget is kiváltott az érintettek körében.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018