INFORÁDIÓ
2021. március 2. kedd
Lujza

autonómia

2020.10.25. 19:23

Székelyföldről üzentek Brüsszelnek

Több tucat székelyföldi településen gyújtottak őrtüzeket Székelyföld autonómiája napján. A valamennyi helyszínen felolvasott petícióban Brüsszelnek üzentek a megmozdulások résztvevői.
2020.10.25. 12:10

Szili Katalin: a mai nap a Székely Autonómiáé

A Székely Autonómia Napja legyen számunkra egy felkiáltójel - hangsúlyozta Szili Katalin miniszterelnöki megbízott a közleményében, amelyben a Székely Nemzeti Tanács által indított aláírásgyűjtést is népszerűsítette.
2020.07.15. 14:37

Potápi Árpád János: a székely aláírásgyűjtés európai ügy

A koronavírus-járvány miatt a határon túli magyarok számára tervezett programok jelentős része elmaradt – ismertette az InfoRádió Aréna című műsorában Potápi Árpád János. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtésére is kitért a műsorban.
2020.05.06. 17:33

Nem fogadták el az RMDSZ javaslatát

Elvetette a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kisebbségi anyanyelvhasználatról is szóló, Klaus Iohannis államfő által nyilvánosan bírált közigazgatási törvénytervezetét a bukaresti képviselőház.
2020.05.04. 18:39

Klaus Iohannis: "ez mindennek a teteje"

Klaus Iohannis román elnök televíziós beszédében ismét megvádolta az ellenzéki Szociáldemokrata Pártot (PSD), hogy olyan törvénytervezetet támogat, amely a Székelyföld autonómiájához vezet.
2020.03.08. 15:02

A koronavírus-járvány miatt lemondták a székely tüntetést

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos óvintézkedések miatt a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) lemondta a március 10-ére, a székely szabadság napjára meghirdetett idei marosvásárhelyi megemlékezést és autonómia-tüntetést.
2019.12.06. 11:32

AutoNőmia – egy nem mindennapi könyv nőknek

Mit jelent az autonómia egy párkapcsolatban és miért is fontos az autonómia megteremtése és megőrzése a párok között? Ezekre a kérdésekre keresi a válaszokat az AutoNőmia - A jó párkapcsolat titka című könyv.
2019.07.02. 17:12

Kicenzúrázták az eldurvult tüntetés jeleneteit a tévében

A kormányépület ostroma után egy időre visszatért a nyugalom Hongkong utcáira. A rendőrség az éjszaka eltávolította a tüntetőket és rendbontókat. A megmozdulások egy ellentmondásos törvénytervezet miatt robbantak ki, amely lehetővé tenné hogy Kínának adjanak ki hongkongi állampolgárokat.
2019.05.30. 11:30

Törvényt adtak ki Skóciában az autonómiáról

A skóciai részleges autonómia kormánypártja szerdán publikálta a brit államból való kiszakadás módját leíró törvényt. Ugyan egy függetlenségi népszavazást csak a központi, londoni kormány írhat ki, a skót törvény szerint „a demokráciát övező botrány” lenne, ha megtagadnák a választási lehetőséget a skót néptől.
2019.04.29. 18:01

Óriási kampány indul Skócia függetlenné válásáról

Skóciának függetlenné kell válnia – mondta a brit országrész autonómiáját követelő Skót Nemzeti Párt vezére. A nemzeti beállítottságú politikai erő most a függetlenség gazdasági előnyeiről akarja meggyőzni a szavazókat, közel két és félmillió otthonba eljuttatva üzenetét.
2019.03.28. 21:44

Újabb csatát vesztett a székely autonómia ügye

A román politika még nem nőtt fel ahhoz, hogy szembenézzen a történelmi valósággal, és teljesítse a Gyulafehérvári Nyilatkozatba foglalt kisebbségi jogokat - mondta az InfoRádiónak Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője, miután a törvényhozás elutasította azt a törvénytervezetet, amely az 1918-as dokumentum kisebbségvédelmi rendelkezéseit emelte volna törvényerőre.
2019.03.10. 21:25

Székely szabadság napja: megemlékezés és tüntetés

Történelmi győzelemnek nevezte az országgyűlés külügyi bizottságának elnöke az Európai Bíróság csütörtöki döntését, amely szerint az Európai Bizottságnak foglalkoznia kell a Székely Nemzeti Tanács nemzeti régiókról szóló kezdeményezésével.
2018.11.18. 12:47

Az autonómiáért tüntettek a székelyek

Az utóbbi száz év jogküzdelmeit felidéző centenáriumi nagygyűlésre és a Székelyföldnek területi autonómiát követelő tüntetésre érkezett demonstrálókkal telt meg vasárnap kora délután a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) hívására Sepsiszentgyörgy főtere.
2018.10.28. 07:00

Carles Puigdemont újrakezdi

Nemzeti Felhívás a Köztársaságért (La Crida Nacional per la República) néven új politikai szervezetet hozott létre Carles Puigdemont leváltott katalán elnök, amely szombaton tartotta alapító konvencióját a katalóniai Manresában.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018