INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 5. szerda
Krisztina

antropológia

2019.09.22. 07:02

Nagy felfedezés a neandervölgyi emberről

Az antropológia egyik legnagyobb rejtélye, hogy milyen járvány, vagy más kórokozó okozhatta a neandervölgyi ember kihalását mintegy 35 ezer éve.
2019.09.19. 10:20

Ezért volt régen sokkal könnyebb a szülés

Viszonylag könnyű lehetett a kétmillió éve élt emberelőd szülése egy amerikai kutatócsoport szerint, amely a csontmaradványok segítségével rekonstruálta a folyamatot.
2018.11.24. 12:00

Nem élte túl a találkozást a szigetlakókkal

A világ egyik legelszigeteltebben élő emberi közössége, a szentinelézek megöltek egy 26 éves amerikai férfit, aki hajthatatlan volt abban, hogy megismertesse a törzset Isten igéjével. A szentinelézekről beszélt az InfoRádióban Papp Richárd, az ELTE Kulturális Antropológia Tanszékének docense.
2017.04.19. 06:01

Mégsem voltak apró, zömök emberek a honfoglalók

A honfoglaló magyarokról a korábbi leírások alapján úgy tudtuk, hogy apró termetű, zömök, külsejüket tekintve ázsiai jellegzetességeket hordozó emberek lehettek. A legfrissebb vizsgálatok kiderítették, hogy nem sokban tértek el az itt lakó egyéb népcsoportoktól, amelyekkel ráadásul gyorsan keveredni kezdtek. A Magyar Tudományos Akadémia régészeti intézetében létrehozott genetikai kutatólaboratóriumban a kőkortól egészen a késő bronzkorig terjedően vizsgálják a Kárpát-medencében fellelt emberi maradványokat – mondta az InfoRádió Szigma – a holnap világa című tudományos magazinműsorában Mende Balázs, a kutatás vezetője.
2016.08.31. 06:06

Páratlan párta az avar korból

Páratlan avar kori aranyleletet találtak a régészek az M35-ös autópálya nyomvonalának feltárásakor. A 10-12 éves kislány koponyáján épségben megmaradt párta díszessége és ritkasága miatt is kiemelkedő felfedezés -- mondta az InfoRádiónak Dani János a debreceni Déri Múzeum régészeti igazgatóhelyettese.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018