INFORÁDIÓ
2021. április 15. csütörtök
Anasztázia, Tas

összefogás

2021.04.07. 09:55

Magyar–lengyel–olasz összefogás: az év vége fontos vízválasztó lehet

Egyelőre nehéz megmondani, mikorra ölthet formát a magyar–lengyel–olasz összefogás az Európai Unióban. Orbán Viktor, Mateusz Morawiecki és Matteo Salvini csütörtöki találkozója kapcsán az InfoRádió Erdélyi Rezső Krisztiánt, a Nézőpont Intézet elemzőjét, valamint Feledy Botond külpolitikai szakértőt kérdezte.
2021.03.31. 14:27

"A Covid-19 kemény és fájdalmas emlékeztető"

Nemzetközi Pandémia Egyezményre van szükség, hogy a világ felkészüljön a jövőbeli járványokra – ezt sürgette több mint húsz vezető politikus. A szerződés a II. világháború utáni megállapodás mintáját követné, hogy biztosítsa a határon átnyúló együttműködést.
2021.03.30. 07:07

A második világháború utánihoz hasonló összefogást kezdeményeznek

A második világháború utáni nemzetközi összefogáshoz mérhető globális együttműködést kezdeményeznek a világ több vezető újságjában kedden megjelent közös cikkükben 24 ország és nemzetközi szervezet vezetői a koronavírus-világjárványhoz hasonló veszélyhelyzetek intézményes megelőzése végett.
2021.03.23. 20:10

Új közös pártban folytatják a szlovákiai magyar erők

Kedden délután a három szlovákiai magyar párt, az MKP, a Híd és az Összefogás bejelentette, hogy a hónapok óta húzódó tárgyalások után végre megállapodtak, és új közös politikai pártot hoznak létre Szövetség néven. A párton belül három platform működik majd. A felek megegyeztek az arányokban és a szervezeti működés kereteiben.
2021.01.20. 19:31

Előválasztással alapítanának új pártot a szlovákiai magyarok

Az MKP, a Híd és Összefogás online egyeztetést tartott, de érdemi előrelépés továbbra sem történt az új, egységes párt megalakulását illetően. Az MKP sajnálatosnak tartja, hogy az arányok kérdésében továbbra sincs megegyezés a felek között. A Híd ragaszkodik az egyharmad részhez a létrejövő új pártban, az Összefogás az előválasztás mellőzése esetén kompromisszumos javaslatként megelégedne a negyed részvétellel is.
2021.01.06. 19:06

Szakértők az ellenzéki összefogásról: stabilabb, mint valaha, de…

Az ellenzéki pártok a korábbi ciklusokhoz képest előrébb tartanak az összefogás tekintetében, hiszen jóval a 2022-es választások előtt kihirdették a közös programjukat – véli Nagy Attila Tiborral politikai elemző. Tóth Erik, az Alapjogokért Központ vezető elemzője szerint az összefogás stabilnak tűnik, de nem szabad arról megfeledkezni, hogy önkormányzati szinten mutatkoztak konfliktusok az utóbbi időben.
2020.12.28. 19:29

Bill Gates: azért van minek örülni idén is

A Microsoft társalapítója arra emlékeztetett, bár a koronavírus-járvány negatív hatásai a világ minden táján érződtek, idén nem csak rossz dolgok történtek.
2020.12.25. 20:00

Ezt tanulhatta meg a koronavírus-járványból az emberiség

Közös nyilatkozatban sürgeti a koronavírus-járvány elleni védekezés összehangolását több száz európai tudós, hangsúlyozva, hogy nyitott határok mellett egyetlen ország sem tudja alacsonyan tartani a fertőzöttek számát. Az InfoRádiónak nyilatkozó virológus szerint nyájimmunitást csak a koronavírus ellen kifejlesztett védőoltások széleskörű alkalmazásával lehet elérni, az MTA élettudományi alelnöke szerint pedig addig is a felelős magatartás fontosságra kell felhívni a figyelmet.
2020.12.21. 18:52

Elemzők az ellenzéki összefogásról: erőfelmérő és fontos üzenet

A szavazók elvárták az ellenzéki pártoktól a teljes összefogást, az együttműködés a választási törvény módosításai nélkül is bekövetkeztek volna – mondta az InfoRádiónak a Publicus Intézet stratégiai igazgatója. Pulai András szerint egyelőre a miniszterelnök-jelölt kiválasztása is sima folyamatnak tűnik. A Nézőpont Intézet munkatársa szerint rég eldöntött kérdés, hogy az ellenzéki pártok egymással összefogva indulnak a 2022-es választáson.
2020.12.16. 21:20

Szlovákiai magyar összefogás helyett összeomlás?

Elmaradt a szlovákiai három magyar párt – az MKP, a Híd és az Összefogás – nagy bejelentése, miszerint egyesülésükkel megalakul a a felvidéki magyarságot képviselő egységes új magyar párt. Közlés ugyan volt, de épp annak ellenkezőjéről, mint amire a közvélemény számított.
2020.10.03. 19:23

Összefognak az állampolgársági törvény diszkriminatív tervezete ellen

A három parlamenten kívüli szlovákiai magyar párt a héten megállapodott, hogy a szlovák belügyminisztérium által tervezett állampolgársági törvény módosítása kapcsán közösen lépnek fel. Az MKP képviselői az egyik szlovák kormánypárti képviselővel közösen készítettek módosító javaslatot, a Híd pedig saját tervezetet nyújtott be a minisztériumhoz.
2020.09.22. 07:09

Összefogást sürget a világ összes országa

Egyhangúlag fogadta el helyi idő szerint hétfő este az ENSZ 193 tagállama azt a nyilatkozatot, amelyben a világszervezet létrejöttének 75. évfordulója alkalmából globális összefogást szorgalmaznak a világot érintő kihívásokkal szemben.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018