eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
László Imre, a XI. kerület DK-s polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 27-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Önkormányzati választás - A XI. kerület az első, ahol ellenzéki összefogás született

A budapesti kerületek közül elsőként Újbudán született megállapodás az ellenzéki pártok között, László Imre, a kerület polgármestere Facebookon jelentette be, hogy az öt párt - DK, Momentum, MSZP, Párbeszéd, LMP - közös jelölteket indít a június 9-i önkormányzati választáson.

Az elmúlt évek hatalmas nehézségei ellenére együttműködésünk sikeres volt, különbözőségeink ellenére jól összecsiszolódtunk, bizonyítottuk, hogy nem csak akarunk, hanem tudunk is együtt dolgozni az újbudaiak érdekében” – írta László Imre a Facebook-oldalára hivatkozva a HVG.

Több fővárosi kerületben is végzett felmérést a Závecz Research, és nem teljesen meglepő módon az az eredmény született, hogy összefogás nélkül szinte esélytelen az ellenzék a júniusi önkormányzati választáson. Belváros-Lipótváros mellett Budafokon, a Józsefvárosban, az I. kerületben, de még akár a XII. és a XX. kerületekben is nagy harc lehet. A helyzetet bonyolítja, hogy a két nagy ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció és Momentum nem tudott eddig megegyezni, a tárgyalások november végén megakadtak − írja a portál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×