eur:
392.47
usd:
367.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pexels.com

Kést szorított a fiatal torkához, megfenyegette, hogy megöli

Felfegyverkezve elkövetett rablás megalapozott gyanújával letartóztatott a Szombathelyi Járásbíróság két férfit, akik fiatalokat raboltak ki a vasi megyeszékhely főterén szombat hajnalban.

Tánczosné Kiss Éva, a Vas Megyei Főügyészség főügyészhelyettes közölte: az egyik gyanúsított – aki különös visszaesőnek számít és csak három hónapja szabadult a börtönből –

kést szorított az egyik megtámadott fiatal torkához és megölésével fenyegetőzött.

Ezután az elkövetők bántalmazták a négy fiatalt, akik közül egy könnyebben megsérült.

A gyanúsítottak, miután megszerezték a megtámadott fiatalok értékeit, elfutottak a helyszínről, de távozóban még fenyegetőztek, hogy megölik őket, ha feljelentést mernek tenni.

A közlemény szerint rendőrség elfogta a támadókat, a bíróság pedig – ügyészi indítványra – a szökés és elrejtőzés, valamint a nyomozás akadályozásának veszélye miatt vasárnap elrendelte a két gyanúsított letartóztatását.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 15:12
×
×
×
×