eur:
393.29
usd:
367.73
bux:
67257.97
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: police.hu

Beszámolt a rendőrség a brutális Deák téri késelés részleteiről

Péntek hajnalban egy nagy verekedéshez riasztották a rendőröket az V. kerületi Deák térre. A kiérkező rendőrök két embert találtak az úttesten fekve. Hajnali 3:40-kor érkezett a bejelentés, a rendőrök öt percen belül a helyszínen voltak, de a két fiatal már elhunyt. A rendőrség hat személyt állított elő az V. kerületi rendőrkapitányságra.

A Budapesti Rendőr-főkaptiányság délutáni sajtótájékoztatóján kiderült: két, egymástól független baráti társaság 10 tagja, 16-23 év közötti férfiak verekedtek össze, akik eltérő okokból tartózkodtak az Erzsébet téren. Az egyik résztvevő kést rántott és több szúrással megsebesítette két ellenfelét, akik sérülése olyan súlyos volt, hogy a helyszínen elhunytak. A két áldozatot követelő verekedés, késelés után a többiek elhagyták a helyszínt.

A rendőrök 10 perc alatt elfogták a gyanúsítottat a személyleírás és a ruházat leírása alapján. A fiatal csütörtökön töltötte be a 18. életévét. Kiderült: a kést menekülés közben eldobta, de a nyomozók a Paulay Ede utcában egy gépkocsi alatt megtalálták – ismertette a részleteket Gál Sándor alezredes, a BRFK életvédelmi osztályának vezetője.

A férfit több emberen elkövetett emberölés bűntett ügyében hallgatják ki, továbbá felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság ügyben két társát is kihallgatják. Az ügyben szerepel még három lány, akik megpróbálták szétválasztani az elkövetőket - az ügyben tanúként szerepelnek.

A verekedés okai, motivációi még felderítésre várnak, zajlik a nyomozás, folynak a kihallgatások.

  • A résztvevők kilencven százalékának, így az elkövetőnek is van rendőrségi múltja, például kábítószerrel összefüggésbe hozható cselekmények és garázdaság.
  • A gyanúsított nem sérült meg a verekedésben. Társainál nem volt kés, de tőlük került a kés órákkal korábban az elkövetőhöz (nem elkövetési szándékkal).
  • Alkoholos befolyásoltság szerepet játszott az ügyben, a kábítószerre vonatkozó minták vizsgálata még zajlik.
  • Kamerafelvételek és a vallomások alapján derítik fel a résztvevők szerepét, ez alapján dől majd el, hogy milyen jogi státuszuk lesz az eljárás folyamán.

Gál Sándor elmondta: öt éve tölti be ezt a beosztást, ilyen brutalitású, nyílt utcán történt esetre nem emlékszik. Arról is beszélt, hogy egy késes támadást nehéz elkerülni, a késelés pillanatok műve, még a szakembereknek is nehéz kivédeni. A legjobb talán az, ha fut az ember – tette hozzá. A felfokozott, adrenalinnal teli állapotban a sértett sokszor nem is érzni, hogy megszúrták, csak egy ütést érzékel, később veszi észre, hogy megsebesült.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 15:12
×
×
×
×