eur:
393.39
usd:
367.88
bux:
67247.96
2024. április 26. péntek Ervin

Még mindig halálos fenyegetéseket kap az éttermi dohányzási tilalom kezdeményezője

Hét év után is kap halálos fenyegetéseket a bajor éttermi dohányzási tilalom kezdeményezője.

Több mint hét évvel a vendéglátóhelyi dohányzási tilalomról döntő népszavazás után még mindig kap halálos fenyegetéseket annak bajor kezdeményezője, Sebastian Frankenberger.

A fenyegetések száma már csökkent, de 1-2 még mindig érkezik havonta - mondta a férfi a bajor közrádiónak adott keddi interjújában.

Az egykori politikus időközben Ausztriába költözött, mert - mint elmondta - Bajorországban már nem érzi jól magát. "Ott még ma is szidalmaznak az utcán. Ha átsétálok Passaun, még mindig előfordul, hogy elég erős kifejezésekkel illetnek. Vagy cigarettákat találok az autóm tetején és a házam előtt" - tette hozzá.

Frankenberger volt a nemdohányzókat védő népi törvénykezdeményezés fő elindítója, amely 2010-ben népszavazáshoz és a bajor vendéglátóegységekben bevezetett szigorú dohányzási tilalomhoz vezetett.

A bajorországi étteremtulajdonosok Frankenbergert teszik felelőssé a döntésért, ezért számos fenyegetést kapott, és több helyről kitiltották.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×