eur:
393.17
usd:
367.11
bux:
67030.11
2024. április 26. péntek Ervin

Elfogták a halálos rendőrbaleset helyszínről segítségnyújtás nélkül távozó autóst

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség a hétvégi Üllői úti baleset miatt.

Az elsődleges adatok szerint február 7-én 01 óra 30 perc körüli időpontban egy, Budapesten, az Üllői úton közlekedő személygépkocsi balra kanyarodás közben összeütközött a vele szemben, a megengedett sebességet túllépve, megkülönböztető fény- és hangjelzés nélkül közlekedő rendőri szolgálati járművel. Az ütközés következtében a szolgálati jármű áttért a menetirány szerinti szembejövő sávba és nekiütközött a vele szemben közlekedő taxi személygépkocsinak, majd egy oszlopba csapódott.

A balesetet követően a balra kanyarodó jármű vezetője a helyszínről segítségnyújtás nélkül távozott.

A baleset következtében a rendőri szolgálati járműben közlekedő két rendőr a helyszínen életét vesztette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának munkatársai valamennyi nyomozati cselekményt elvégezték, melynek során igazságügyi műszaki szakértő közreműködésével helyszíni szemlét tartottak, valamint elfogták a baleset helyszínét elhagyó járművezetőt. A nyomozati cselekmények eredményére tekintettel kényszerintézkedés elrendelésére nem volt alap - olvasható a a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében.

A nyomozás további részében a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Osztálya szakértők bevonásával fogja rekonstruálni a baleset körülményeit, és vizsgálni, hogy a balesetben részes felek közül kinek a szabályszegése vezetett a baleset bekövetkezéséhez.

Mivel a felelősség kérdésében igazságügyi műszaki szakértői vélemény nélkül az állásfoglalás nem lehetséges, jelenleg az ügyben bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja nem közölhető - tájékoztat a közlemény.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×