Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Pénzszállító és vonat ütközött Csongrád megyében

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ketten megsérültek, amikor egy pénzszállító autó összeütközött egy vonattal a csengelei vasúti átjáróban szerda délelőtt. Az autó sofőrjét súlyos, életveszélyes, utasát pedig könnyű sérülésekkel szállították kórházba - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szenti Szabolcs elmondta: a Szegedről Budapestre tartó InterCityvel ütközött össze a pénzszállító autó. A sofőr és utasa is beszorult a járműbe, a tűzoltók szabadították ki őket.

Az autó vezetőjét súlyos, életveszélyes sérüléssel mentőhelikopter szállította Szegedre, a jármű utasának könnyű sérülései vannak.

A baleset következtében ezen a szakaszon a vasúti és közúti is forgalom áll.

A MÁVINFORM sajtóügyeletesének tájékoztatása szerint a pénzszállító "a jól működő fénysorompó tiltó jelzése ellenére" hajtott be az átjáróba, ahol nekiütközött a Móra InterCity oldalának. Az autó vezetője és kísérője megsérült, a vonaton nem sérült meg senki. A Móra IC a rendőrségi helyszínelés ideje alatt áll. Csak a helyszínelés befejezése után derül ki, hogy tudja-e folytatni útját Budapest felé - tartalmazza Both Ferenc közleménye.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint a Budapestről Szegedre tartó Torontál InterCity utasait Kiskunfélegyháza és Szeged között autóbuszok szállítják.

A MÁVINFORM sajtóügyeletese közölte azt is, hogy a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon Tápiószele és Nagykáta között 10 óra 25 perckor leszakadt az egyik vágány fölötti felső vezeték. Az erre közlekedő vonatok utasainak a helyreállításig 15-20 perc késésre kell számítaniuk. Nyíregyháza és Nyírtelek között pedig 10 óra 44 perckor a Dália InterCity áramszedője eltörött és megrongálódott a felső vezeték is, emiatt ezen a szakaszon a vonatok helyett autóbuszok viszik az utasokat.

Mind a három rendkívüli eseményt a MÁV Zrt. szakemberei és a rendőrség vizsgálja - közölte a sajtóügyeletes.