eur:
392.24
usd:
366.07
bux:
66793.58
2024. április 26. péntek Ervin

Pénzszállító és vonat ütközött Csongrád megyében

Ketten megsérültek, amikor egy pénzszállító autó összeütközött egy vonattal a csengelei vasúti átjáróban szerda délelőtt. Az autó sofőrjét súlyos, életveszélyes, utasát pedig könnyű sérülésekkel szállították kórházba - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szenti Szabolcs elmondta: a Szegedről Budapestre tartó InterCityvel ütközött össze a pénzszállító autó. A sofőr és utasa is beszorult a járműbe, a tűzoltók szabadították ki őket.

Az autó vezetőjét súlyos, életveszélyes sérüléssel mentőhelikopter szállította Szegedre, a jármű utasának könnyű sérülései vannak.

A baleset következtében ezen a szakaszon a vasúti és közúti is forgalom áll.

A MÁVINFORM sajtóügyeletesének tájékoztatása szerint a pénzszállító "a jól működő fénysorompó tiltó jelzése ellenére" hajtott be az átjáróba, ahol nekiütközött a Móra InterCity oldalának. Az autó vezetője és kísérője megsérült, a vonaton nem sérült meg senki. A Móra IC a rendőrségi helyszínelés ideje alatt áll. Csak a helyszínelés befejezése után derül ki, hogy tudja-e folytatni útját Budapest felé - tartalmazza Both Ferenc közleménye.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint a Budapestről Szegedre tartó Torontál InterCity utasait Kiskunfélegyháza és Szeged között autóbuszok szállítják.

A MÁVINFORM sajtóügyeletese közölte azt is, hogy a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon Tápiószele és Nagykáta között 10 óra 25 perckor leszakadt az egyik vágány fölötti felső vezeték. Az erre közlekedő vonatok utasainak a helyreállításig 15-20 perc késésre kell számítaniuk. Nyíregyháza és Nyírtelek között pedig 10 óra 44 perckor a Dália InterCity áramszedője eltörött és megrongálódott a felső vezeték is, emiatt ezen a szakaszon a vonatok helyett autóbuszok viszik az utasokat.

Mind a három rendkívüli eseményt a MÁV Zrt. szakemberei és a rendőrség vizsgálja - közölte a sajtóügyeletes.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×