Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Prostik, pia és szex a nagykövetségen - képek csak felnőtteknek!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Prostituáltakat és alkoholt vittek be a szállásukra az Egyesült Államok kabuli nagykövetségének őrzésével megbízott magán biztonsági cég emberei; viselkedésük miatt az amerikai külügyminiszter is felháborodásának adott hangot.

Az ügyben - amelyre egy washingtoni központú, a kormányzat működését felügyelő független csoport derített fényt - vizsgálatot indított a washingtoni külügyminisztérium.

Az érintettek - hírek szerint egy amerikai cég, bizonyos ArmorGroup alkalmazottai - el fogják veszíteni az állásukat - szögezte le helyi idő szerint csütörtökön Washingtonban a tárca szóvivője. Hillary Clinton külügyminiszternek nagyon nem tetszik, hogy ez megtörténhetett, ráadásul a minisztérium tudta nélkül - tette hozzá a szóvivő.

Legalább egy esetben előfordult, hogy prostituáltak fordultak meg az őrök szálláshelyén - a kabuli amerikai nagykövetségtől különálló Camp Sullivan területén -, ez pedig a biztonsági rendszabályok és a fegyelmi előírások súlyos megsértését jelenti. A felügyelet szerint többször előfordult, hogy alkoholt fogyasztottak a táborban. Több olyan fotó is napvilágra került, amelyen az őrök egy láthatóan jó hangulatú összejövetelen vesznek részt, néhol hiányos öltözékben.

Az ArmorGroup nagyjából 450 embere lakik a Camp Sullivanben. A céggel 2007 márciusában kötött szerződést az amerikai külügyminisztérium; a szerződés szerint a tárca 189 millió dollárt fizet az ArmorGroupnak különféle biztonsági feladatok ellátásáért. Ennek a cégnek az emberei őrzik többek között a kabuli amerikai nagykövetséghez vezető út bejáratait.

A külügyminisztérium közlése szerint a kabuli nagykövetség biztonsága nem forgott veszélyben.