eur:
393.39
usd:
367.88
bux:
67247.96
2024. április 26. péntek Ervin

Prostik, pia és szex a nagykövetségen - képek csak felnőtteknek!

Prostituáltakat és alkoholt vittek be a szállásukra az Egyesült Államok kabuli nagykövetségének őrzésével megbízott magán biztonsági cég emberei; viselkedésük miatt az amerikai külügyminiszter is felháborodásának adott hangot.

Az ügyben - amelyre egy washingtoni központú, a kormányzat működését felügyelő független csoport derített fényt - vizsgálatot indított a washingtoni külügyminisztérium.

Az érintettek - hírek szerint egy amerikai cég, bizonyos ArmorGroup alkalmazottai - el fogják veszíteni az állásukat - szögezte le helyi idő szerint csütörtökön Washingtonban a tárca szóvivője. Hillary Clinton külügyminiszternek nagyon nem tetszik, hogy ez megtörténhetett, ráadásul a minisztérium tudta nélkül - tette hozzá a szóvivő.

Legalább egy esetben előfordult, hogy prostituáltak fordultak meg az őrök szálláshelyén - a kabuli amerikai nagykövetségtől különálló Camp Sullivan területén -, ez pedig a biztonsági rendszabályok és a fegyelmi előírások súlyos megsértését jelenti. A felügyelet szerint többször előfordult, hogy alkoholt fogyasztottak a táborban. Több olyan fotó is napvilágra került, amelyen az őrök egy láthatóan jó hangulatú összejövetelen vesznek részt, néhol hiányos öltözékben.

Az ArmorGroup nagyjából 450 embere lakik a Camp Sullivanben. A céggel 2007 márciusában kötött szerződést az amerikai külügyminisztérium; a szerződés szerint a tárca 189 millió dollárt fizet az ArmorGroupnak különféle biztonsági feladatok ellátásáért. Ennek a cégnek az emberei őrzik többek között a kabuli amerikai nagykövetséghez vezető út bejáratait.

A külügyminisztérium közlése szerint a kabuli nagykövetség biztonsága nem forgott veszélyben.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×