Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kultikus sztár született: "annyira király vagyok" - videó

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Új szenzáció született a YouTube videómegosztón: Peter Nalics, "az orosz Borat". A 26 éves moszkvai egyetemi hallgató "Gitár" című dala hatalmas sikert aratott világszerte és így ő lett a YouTube első kultikus orosz híressége.

"Sosem voltam magányos, mert annyira király vagyok" - kezdődik Peter Nalics videóklipje, ami egy egészen elképesztő orosz akcentussal előadott dalban csúcsosodik ki.

A láthatólag amatőr körülmények között forgatott videóklip központi eleme egy Lada személygépkocsi, melyben Peter Nalics arra kéri a közelebbről meg nem nevezett hölgyismerősét, hogy ugorjon be a Jaguárjába.

Az angolul (...) előadott dalt a szerző tapintatosan feliratozta is (angolul...), de mind a hallható, mind a leírt szöveg természetesen hemzseg a nyelvtani és helyesírási hibáktól.

A klipet a szerző és barátjai még áprilisban vették fel az énekes dácsájánál és fel is tették a YouTube-ra. Érdekes, hogy a felvétel egészen októberig nem keltett különösebb visszhangot, ám a múlt hónap óta mintegy 350 ezren nézték meg. "A videó hirtelen népszerű lett" - kommentálta szűkszavúan sztárrá válását az egyébként zenét tanuló Peter Nalics.

A fiatalember sztárrá válása egybeesik a YouTube orosz nyelvű szolgáltatásának megindításával, amitől az oldal vezetői a látogatottság jelentős növekedését várják.

Vlagyimir Putyin orosz elnök egyébként kedden arról beszélt, hogy az orosz internethasználók száma az ezredforduló óta megtízszereződött, miközben szinte az összes iskolában már elérhető a világháló.