eur:
393.02
usd:
366.91
bux:
66799.54
2024. április 26. péntek Ervin

Lefeküdt áldozatával a gyilkos?

Egy DNS-teszt eredménye szerint a Meredith Kercher meggyilkolása ügyében legutóbb őrizetbe vett férfi szexuális kapcsolatba került a lánnyal annak halála előtt.

Az elefántcsontparti-olasz kettős állampolgár Rudy Guedét kedden vették őrizetbe Németországban, jelenleg zajlik a kiadatási eljárás, amelynek végeztével minden bizonnyal Olaszországba viszik.

A korábban kiszivárgott információk szerint a férfi elismerte, hogy Meredith Kercher albérletében volt a gyilkosság idején, de fájt a hasa, ezért a fürdőszobában tartózkodott, amikor hallotta a lány sikolyát.

Néhány pillanattal később dulakodott a lány gyilkosával - akiről nem tudott pontos személyleírást adni -, majd pánikba esett és elmenekült - így szól Rudy Guede sztorija.

Véres ujjlenyomat és DNS

A férfi még őrizetbe vétele előtt, az interneten keresztül azt is elmondta az egyik ismerősének, hogy lefeküdt Meredith Kercherrel. (Ám a beszélgetés közben barátja mögött ott álltak a nyomozók.)

A férfi véres ujjlenyomatát korábban már megtalálták azon a párnán, amely Meredith Kercher holtteste alatt volt, most pedig egy fogkefén lelték fel a DNS-ét, a lány szobájában.

Rudy Guede egyik ügyvédje ezzel összefüggésben közölte: a felfedezés nem mond ellen a védence által elmondottaknak, hiszen azt elismerte, hogy járt az albérletben; azt pedig nem állítja senki sem, hogy a szex közben erőszak történt.

Az Erasmus-program keretében Perugiában tanuló angol Meredith Kercher holttestére november 2-án találtak rá, torkát félig átvágták.

Az ügyben Rudy Guedén keresztül jelenleg két másik gyanúsított van, a lány lakótársa, az amerikai Amanda Knox, és annak olasz barátja Raffaele Sollecito.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×