eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 27. vasárnap Szabina
Magyar Légimentő Nonprofit Kft.
Nyitókép: Magyar Légimentő Nonprofit Kft.

Még a mentőhelikoptert is menteni kellett Kalocsán

Egy szerencsétlenül járt siklóernyőshöz érkezett a helikopteres segítség, ám a mentőgépet is baleset érte leszállás közben.

Két mentőhelikopterre volt szükség vasárnap a Kalocsa mellett lezuhant siklóernyős mentéséhez, a helyszínre érkező első gép ugyanis órákra mozgásképtelenné vált, miután leszállás közben a rotor felcsavarta a repülők és siklóernyősök vontatásához használt csörlőző kötelet - írja a 24.hu.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a baleset Kalocsa külterületén, egy ipari parkban található repülőtéren történt. Egy 46 éves budapesti férfi zuhant le vasárnap délelőtt földi csörlőzés közben mintegy 20 méteres magasságból és súlyos sérüléseket szenvedett.

A rendőrség szerint a helyszínre elsőként érkező mentőhelikopter rotorszele a földön heverő fő-vonókötelet a kabin fölötti tengelyre csavarta, ezért a sérültet végül egy másik, Kalocsára hívott mentőhelikopter szállította kórházba.

Az elsőként érkező helikopter a helyszínt – karbantartást követően – önerőből hagyta el – közölte a rendőrség. A repülési adatok szerint gép a budaörsi reptérre repült, ahol megvizsgálják, milyen károkat okozott a felspulnizott kötél. A történteket a Kalocsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Címlapról ajánljuk
Új remény a vesebetegeknek: életmentő megoldás fejlesztésében vettek részt magyar kutatók

Új remény a vesebetegeknek: életmentő megoldás fejlesztésében vettek részt magyar kutatók

Az új szoftverrel az a cél, hogy kedvezőbb megoldást biztosítsunk a veseelégtelenségben szenvedőknek, és orvosoljuk a transzplantációhoz szükséges élő donorok akut hiányát – mondta az InfoRádióban a HUN-REN KRTK KTI Mechanizmustervezés Lendület kutatócsoportjának vezetője. Biró Péter szerint így sokkal nagyobb túlélési esélyt és minőségibb életet kaphatnak az érintett betegek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Elképesztő adóreform: Trump terve 3 000 milliárd dollárral növelné a költségvetési hiányt

Elképesztő adóreform: Trump terve 3 000 milliárd dollárral növelné a költségvetési hiányt

Donald Trump továbbra is kiáll elképzelése mellett, miszerint megszüntetné a jövedelemadókat, és helyettük vámokat vezetne be – derült ki Joe Rogan podcastjában adott pénteki interjújából a CNBC szerint. A republikánus elnökjelölt hangsúlyozta, hogy a jövedelemadók eltörlésével a terhek áthelyeződnének a vámok irányába, ezzel a gazdaság átalakítását célozná meg. Szakértők szerint a terve hatalmas lyukat ütne az amerikai költségvetésen, ráadásul felgyorsítaná az inflációt. Kamala Harris demokrata jelölt azonnal bele is állt a tervbe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×