eur:
404.22
usd:
373.87
bux:
74637.08
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta
Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a német első osztályú labdarúgó-bajnokság RB Leipzig-VfL Wolfsburg mérkőzésén a lipcsei Red Bull Arénában 2024. április 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Gulácsi Péter legyőzte saját magát, aztán jött a baj

A Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig hazai pályán hátrányból fordítva 3-1-re nyert a Freiburg ellen a német labdarúgó-bajnokság 8. fordulójának szombati játéknapján.

Az 58-szoros válogatott kapusnak a találkozó elején 510 perc után megszakadt a kapott gól nélküli sorozata, de így is megdöntötte a 2018/19-es szezonban felállított 500 perces rekordját. A 34 éves hálóőrt aztán a szünet után le kellett cserélni: a fordulást követően még kifutott a gyepre, de jelezte, valami probléma van a lábával és nem tudja folytatni.

„A térdében érzett valamit” – mondta a találkozó után a magyar hálóőrről Rouven Schröder sportigazgató. Gulácsi 2022 októberében térdszalagszakadást szenvedett, amely után tavaly szeptemberben tért vissza.

A lipcsei csapat a második játékrészben három gólt szerezve fordított, a 47. percben Orbán talált be, a magyar válogatott védő így egymást követő második bajnokiján volt eredményes.

A Leipzig február óta nem kapott ki a Bundesligában, 19 találkozó óta veretlen a bajnokságban, ráadásul története legjobb rajtját produkálva 20 ponttal vezeti a tabellát.

Bundesliga, 8. forduló:
RB Leipzig–SC Freiburg 3-1 (0-1)

Címlapról ajánljuk

Rusvai Miklós: valószínű, hogy Magyaroszágon is megjelenik a halálos majomvírus-változat

Már Németországban is kimutatták a vírus új változatát, és Rusvai Miklós szerint importált esetek több országban is előfordulhatnak. A virológus arról is beszélt az InfoRádióban, hogy mire kell nagyon figyelniük azoknak, akik üdülni vagy munkavégzés céljából Afrikába utaznak, ahol a megfertőződött betegek 7-8 százaléka életét veszti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×