eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A Magyar Honvédség (MH) újonnan vásárolt, német gyártmányú PZH 2000-es önjáró lövegének első éles lövészete az MH Központi Gyakorlóterén Bakonykúti közelében 2022. szeptember 7-én.
Nyitókép: Vasvári Tamás

Lakossági figyelmeztetés a honvédség egyik új fegyvere kapcsán

A Panzerhaubitze 2000-ekkel, vagyis a honvédség Németországból vásárolt önjáró lövegeivel tartanak éleslövészetet hamarosan.

Fejér vármegye legkisebb lélekszámú települése, Bakonykúti van kitéve néha a legnagyobb zajártalomnak. A megyehatáron fekvő lőtéren zajló éleslövészet idején a tüzérségi tűz robaját szinte a házak közül hallják a helyiek.

Most ismét hadgyakorlat lesz, ám ez a szokásosnál is nagyobb hanghatással jár, ezért Marics Józseffel is egyeztettek - írta a feol.hu. A polgármestert külön is felkereste az új, PZH-2000-es tüzérségi eszközökkel ellátott katonai szervezet parancsnoka, valamint a lőtér környékén gazdálkodókkal is felvette a kapcsolatot. Ők készek az együttműködésre, a földjeiken a tüzérségi lövészetek előzetesen egyeztetett időpontjában - a pdf itt megtekinthető - mezőgazdasági munkát nem végeznek.

Mindemellett a feol.hu szerint a túrázók, a kirándulók is kerülhetnek akár veszélyes szituációba, ha elindulnak a település környéki gyönyörű tájakra. Nekik is érdemes előtte tájékozódniuk a csapatgyakorlótéren folyó tevékenységekről a település honlapján, ahol havonta friss adatokat közölnek.

A jelentős hanghatással és útlezárásokkal, jelentős katonai forgalommal járó események a környéken:

  • Március 12-18. MH Klapka György 1. Páncélosdandár - PZH-2000 tüzér lövészet, éleslövészet naponta meghatározott időtartamokban.
  • Március 1-31. MH 25. Klapka György Lövészdandár - nemzetközi kiképzés, folyamatos lebonyolítással.

Érdekesség, hogy drónteszt is lesz március 6-10., 20-24., 27-31. között a környéken, ez alacsony zajhatással, kis ki- és bemenő katonai forgalommal jár, valamint az Airbus Helicopters helikopteres teszt lőgyakorlatot tart jelentős zajhatás és mérsékelt katonai "mozgás" mellett március 27. és április 23. között.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×