eur:
389.65
usd:
363.4
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: magyarepitok.hu

Így újul meg a Várban a József főhercegi palota – videó

Az ütemtervnek megfelelően halad előre az építkezés, a Magyar Építő Zrt. jelenleg már a második szint munkáit végzi.

Újjászületik József főherceg egykori palotája a Budavári Palotanegyedben. A Szent György téren található épület kivitelezésének első ütemét a Magyar Építő Zrt. 2021 júliusában kezdte meg. A palotát a Nemzeti Hauszmann Program keretében építik újjá, a Várkapitányság megbízásából – írja a magyarepitok.hu.

A palota épülete kulturális, turisztikai és irodai funkciókat lát majd el vegyesen. A tervek szerint ismét látogatható lesz a főhercegi palotához tartozó kert és a neoreneszánsz stílusban épült egykori istálló is.

Az egy évvel ezelőtt kezdődött munka a feltárásokkal és a feltárt árkok tömedékeléseivel vette kezdetét, ezután indultak el az alaplemez kivitelezési, és a liftakna bányászati munkái is. 2022 tavaszán már a szerkezetépítés második szakaszánál tartottak, készültek az alagsori falak és a liftakna szerkezetépítési munkái is elindultak. A nyár folyamán is látványosan haladt az építkezés: az alagsor és a liftakna vasbeton szerkezete is szinte teljesen elkészült.

Augusztusban a várfal tövében elindultak a próbacölöpözési munkálatok, a szerkezetépítés befejezése 2023. tavaszára várható.

A munkálatokról látványos videóval jelentkezett a kivitelező Magyar Építő Zrt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×