eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Lomok a VIII. kerületi Lujza utcában 2015. március 26-án. A lakosság minden évben igénybe veheti a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-vel közösen szervezett, meghatározott időpontban történő, külön díjazás nélküli lomtalanítási szolgáltatást.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Kiderült, hol folytatódik a fővárosi lomtalanítás

150 ezres bírságot is kaphatnak a szabályszegők.

Ahogyan arról az Infostart is beszámolt, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. jogutódja, a Budapesti Közművek a tíz körzetre osztott XXI. kerületben (Csepelen) kezdi február 13-án a fővárosi lomtalanítási sorozatát, ami egészen február 24-ig tart majd. A lomokat adott napon 18 óráig kell majd kitenni.

A Napi.hu cikke alapján most újabb kerülettel bővült a lomtalanítási naptár: február 26-án, szombaton a budai I. kerület lesz soron. Mint olvasható, a többi fővárosi kerületre vonatkozó időpontokat folyamatosan teszi közzé a cég, mely a kerületi önkormányzatokkal egyeztetve határozza meg, a munkaszüneti napok figyelembevételével tűzi ki a dátumokat.

Az elszállítást az előző évek gyakorlatával megegyező módon, kizárólag a kihelyezést követő napon végzik a társaság munkatársai. Az FKF emlékeztet, hogy a lomtalanítás alkalmával kizárólag a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladék helyezhető ki a ház elé:

A társaság oldalán arra is felhívják a figyelmet: „A lom az utcára történő kihelyezéssel a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordinációs és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) tulajdonába kerül, így vagyon elleni szabálysértést, illetve bűncselekményt követ el az, aki elvisz belőle. A lomkihelyezés időpontjának és helyszínének betartását, valamint a kihelyezett anyagféleségeket a hatóság ellenőrizheti, a szabálytalan kihelyezést szankcionálhatja, amely közterületszennyezési szabálysértésnek minősül, büntetése 150 000 forintig terjedhet. Az elkövetőkkel szemben az illetékes hatóság jogosult eljárni, ezzel kapcsolatos bejelentését náluk teheti meg.”

azt is, hogy aki megszegi a szabályokat, komoly büntetést is kaphat, aminek a mértéke akár 150 ezer forintig is terjedhet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×