eur:
393.83
usd:
365.36
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Védőfelszerelést viselő orvos az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2020. december 11-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Keddi járványadatok: 859 új fertőzöttet regisztráltak, elhunyt 16 beteg

Épp csak az ezres határ alatt maradt a kórházi kezeltésre szorulók száma, növekedett a lélegeztetőgépen lévőké.

A hivatalos adatköző oldal beszámolója szerint az elmúlt egy napban 859 új igazolt fertőzött került a nyilvántartásba. Elhunyt 16 többségében idős, krónikus beteg, az aktív fertőzöttek száma pedig 14 588-ra, 599 fővel emelkedett.

Kórházban 999 koronavírusos beteget ápolnak (91-gyel többet a hétfői közlésben szereplőnél), közülük 144-en vannak lélegeztetőgépen (18-cal nőtt a számuk egy nap alatt).

A járvány kezdete óta összesen

  • 837 248 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma,
  • az elhunytak száma 30 418 főre emelkedett.
  • A nyilvántartott gyógyultak száma 792 242 fő.

Hatósági házi karanténban 9982-en vannak (720 fős növekedés), a mintavételek száma 7 182 085 (9372 teszt 24 óra alatt).

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Eddig 5 924 446 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 703 088-an a második, 1 millió 12 ezren pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták. Az oltás felvételére buzdítanak továbbra is a korábbi változatoknál gyorsabban terjedő delta vírus miatt.

Regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon lehet. A regisztráltak a háziorvosnál és az interneten is tudnak oltásra időpontot foglalni a www.eeszt.gov.hu oldalon.

Emlékeztettek, újabb, mintegy 800 ezer antigéngyorstesztet biztosít a kormány a háziorvosoknak, hogy ezzel is segítse a járvány megfékezését. A háziorvosok eddig is végeztek gyorstesztet, és most még több lehetőségük lesz arra, hogy kiszűrjék a koronavírus-gyanús betegeket a szezonális légúti betegségek tüneteivel jelentkezők közül. A koronavírus-gyanúról továbbra is a háziorvos dönt - tették hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×