INFORÁDIÓ
2022. május 21. szombat
Konstantin

blaha lujza tér

felújítás

aluljáró

bkk

A Blaha Lujza tér Budapesten 2018. március 28-án. A teret mintegy kétmilliárd forintból, várhatóan 2019 végére felújítják.

Aláírták a szerződést, nyáron kezdődhet a Blaha Lujza tér felújítása

Infostart

Jelentős szakaszához ért a Blaha Lujza tér felújítása: a Budapesti Közlekedési Központ és a közbeszerzési eljárás nyertese, a STR Mély- és Magasépítő Korlátolt Felelősségű Társaság aláírta a vállalkozási szerződést, így még a nyáron elkezdődhet a munka Budapest ikonikus terén. A beruházásnak köszönhetően nemcsak a tér felszíne, de az aluljáró felső födémszigetelése és a fölötte lévő útpálya is megújul.

Lezárult a szerződéskötés folyamata, így elkezdődhet a kiviteli tervek módosítása, és várhatóan még a nyáron kezdetét veheti a munka a Blaha Lujza téren – tájékoztatott a BKK. A projekt keretében nemcsak a tér felszínének átépítése történik meg, de a térhez kapcsolódó főutak és járdák érintett szakaszainak átépítése is. Vakvezető taktilis sávokat alakítanak ki, korszerű közművezetékeket fektetnek le, illetve az aluljáró kívülről történő födémszigetelése és a fölötte lévő útpálya burkolata is megújul. A beruházás legfőbb célja, hogy egy igényes karakterű köztér jöjjön létre, amely egyszerre betölti csomóponti szerepét, és találkozóhellyé is válik, illetve a tér minden használójának, köztük az átutazóknak is kellemes, zöld környezetet biztosít.

A szerződéskötésnek köszönhetően elkezdődhet a tényleges munkák előkészítése, és a nyertes kivitelező várhatóan július elején átveszi a munkaterületet. A helyszíni kiviteli munkák megkezdéséről és a közösségi közlekedést érintő változásokról a BKK folyamatosan tájékoztatást ad.

A felújítás bruttó 3 468 131 000 forint forint összegű forrását a Fővárosi Önkormányzat és Magyarország kormánya biztosítja. A forrás kormány által biztosított részét, 1 milliárd forintot csak 2021 végéig lehet felhasználni, így várhatóan 2021 decemberében részműszaki átadásokra kerülhet sor. A teljes felújítás várhatóan másfél évet vesz igénybe.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018