INFORÁDIÓ
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám

dk

mszp

jobbik

lmp

párbeszéd

momentum

csúcstalálkozó

ellenzék

parlamenti választás

2022

Megvolt az ellenzéki vezetők második csúcstalálkozója

Infostart

Az ellenzéki pártok vezetői újabb csúcstalálkozót tartottak csütörtök este a 2022-es parlamenti választásokra való közös felkészülésről. Az egyeztetésen részt vettek a DK, az MSZP, a Jobbik, az LMP, a Párbeszéd és a Momentum vezetői.

Az első pártelnöki csúcstalálkozót idén augusztusban hozták tető alá. Mint arról beszámoltunk, akkor a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd elnökei kinyilvánították szándékukat, hogy mind a 106 egyéni választókerületben egy jelöltet állítanak a hatalom jelöltjével szemben, és győzelem esetén a közösen elfogadott program és elvek alapján együtt kívánnak kormányozni.

Az ATV információi szerint a most csütörtöki találkozón az ellenzéki pártvezetők a közös miniszterelnök-jelölt és a 106 egyéni választókerületben indítandó közös jelöltek kiválasztásának menetrendjéről egyeztettek. A találkozóval kapcsolatban az ellenzéki pártok az alábbi közleményt juttatták el a csatortna szerkesztőségéhez:

„Október elsején az ellenzéki pártok elnökei megtartották második találkozójukat. A pártok vezetői

megerősítették, hogy a 2022-es választáson az ellenzéki pártok együttműködésére van szükség

a NER lebontása érdekében. A pártelnökök megerősítették azt is, hogy közös programot kell az ellenzéknek adnia Magyarországnak.

A program összeállítása azonban időigényes feladat, ezért ezt már most megkezdik a pártok – fogalmaztak. – A pártelnökök megalapították a programíró bizottságot, amelynek fő feladata az ellenzéki pártok programjainak összehangolása lesz. A bizottságban a pártok szakpolitikai stábjai együtt fognak dolgozni, számos külső szakértői vélemény bevonására is törekednek majd, valamint korábbi programalkotó kezdeményezések eredményeire is építenek.

A tegnapi találkozón további egyeztetések történtek mind a választókerületi esélyek felméréséről, mind az előválasztások részletszabályairól, ezekről azonban a pártelnökök csak egy későbbi találkozó keretében döntenek majd.

Az ellenzéki pártok figyelme most elsődlegesen az október 11-ei borsodi időközi választáson van,

ahol az utolsó napos mozgósításon és a részvételen múlhat, hogy a közös ellenzéki jelölt, Bíró László győzelmével megfosztható-e a Fidesz a kétharmados többségétől” – zárul a közlemény.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018