eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Budapest, 2020. június 30.Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára beszédet mond a 28. Magyar Innovációs Nagydíj átadóján a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalban 2020. június 30-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Az egyetemi rendezvényeken kötelező a maszkviselés

Frissítették az egyetemeknek szóló járványügyi protokollt – közölte az InfoRádióval Bódis József felsőoktatásért felelős államtitkár. Amíg az operatív törzs máshogy nem határoz, a további szigorításokról az egyetemek maguk dönthetnek.

A tavaszi időszakhoz viszonyítva most az a legnagyobb különbség, hogy a fiatalabb korosztályokban terjed nagy számban a vírus, most pedig a legújabb fertőzési adatok alapján 29 év a fertőzöttek átlagéletkora - mondta az InfoRádiónak Bódis József felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár a tanév indulása kapcsán. Az elmúlt napokban több esetben is gólyatáborokban kimutatott fertőzésekről lehetett hallani.

"A tanévkezdés, az egyetemek indulása szintén olyan tényező, ami a fiatalok körében nagy valószínűséggel megemelheti a fertőzöttek arányát.

Kiadtunk eljárásrendeket az egyetemeknek, de amíg a járványhelyzet nem indokolja, addig az egyetemek vezetői dönthetnek arról, hogy a távolléti oktatás vagy hibrid - azaz a távolléti és a jelenléti jó kombinációja - hogyan történjen" - mondta az államtitkár.

Beszámolt arról is, hogy az intézmények naponta értékelik a helyzetet, és ennek megfelelő döntéseket hoznak.

Az államtitkár szerint

az operatív törzs dönt majd arról, mekkora esetszámnál rendelnek el központi, mindenkire egyaránt vonatkozó intézkedéseket, hogy mikortól szűnik meg az intézmények egyéni döntési joga.

"Mi mindenesetre készülünk, az egyetemekkel napi kapcsolatban állunk. Múlt héten küldtük ki az akkor frissített eljárásrendet, de kedden újabbat küldünk ki, amelyben a legfontosabb szempontokra felhívjuk a figyelmet, és minden egyetemi rendezvénynél kötelezővé tettük a maszkhasználatot" - közölte az államtitkár. Szerinte a maszk egyrészt védi a használóját, a környezetét és megmutatja a használójának pozitív hozzáállását, felelősségvállalását annak kapcsán, hogy ő senkinek nem akar ártani.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×