INFORÁDIÓ
2021. június 13. vasárnap
Anett, Antal

koronavírus

felsőoktatás

járványvédelem

protokoll

Budapest, 2020. június 30.Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára beszédet mond a 28. Magyar Innovációs Nagydíj átadóján a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalban 2020. június 30-án.

Az egyetemi rendezvényeken kötelező a maszkviselés

Infostart / InfoRádió - Varga Mónika

Frissítették az egyetemeknek szóló járványügyi protokollt – közölte az InfoRádióval Bódis József felsőoktatásért felelős államtitkár. Amíg az operatív törzs máshogy nem határoz, a további szigorításokról az egyetemek maguk dönthetnek.

A tavaszi időszakhoz viszonyítva most az a legnagyobb különbség, hogy a fiatalabb korosztályokban terjed nagy számban a vírus, most pedig a legújabb fertőzési adatok alapján 29 év a fertőzöttek átlagéletkora - mondta az InfoRádiónak Bódis József felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár a tanév indulása kapcsán. Az elmúlt napokban több esetben is gólyatáborokban kimutatott fertőzésekről lehetett hallani.

"A tanévkezdés, az egyetemek indulása szintén olyan tényező, ami a fiatalok körében nagy valószínűséggel megemelheti a fertőzöttek arányát.

Kiadtunk eljárásrendeket az egyetemeknek, de amíg a járványhelyzet nem indokolja, addig az egyetemek vezetői dönthetnek arról, hogy a távolléti oktatás vagy hibrid - azaz a távolléti és a jelenléti jó kombinációja - hogyan történjen" - mondta az államtitkár.

Beszámolt arról is, hogy az intézmények naponta értékelik a helyzetet, és ennek megfelelő döntéseket hoznak.

Az államtitkár szerint

az operatív törzs dönt majd arról, mekkora esetszámnál rendelnek el központi, mindenkire egyaránt vonatkozó intézkedéseket, hogy mikortól szűnik meg az intézmények egyéni döntési joga.

"Mi mindenesetre készülünk, az egyetemekkel napi kapcsolatban állunk. Múlt héten küldtük ki az akkor frissített eljárásrendet, de kedden újabbat küldünk ki, amelyben a legfontosabb szempontokra felhívjuk a figyelmet, és minden egyetemi rendezvénynél kötelezővé tettük a maszkhasználatot" - közölte az államtitkár. Szerinte a maszk egyrészt védi a használóját, a környezetét és megmutatja a használójának pozitív hozzáállását, felelősségvállalását annak kapcsán, hogy ő senkinek nem akar ártani.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Kapcsolódó hang

Új egyetemi protokoll
 
A címlapról ajánljuk

Egy hónap a labda körül

Június 11-én, pénteken kezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság, és pontodan egy hónappal később...
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018