eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
0
2024. április 24. szerda György
A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) központi épülete a Dugonics tér 13-ban. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Koronavírusos a Szegedi Tudományegyetem egyik rektorhelyettese

A szeptember 5-i tanévnyitó ünnepséget nem tartja meg az intézmény.

A Szegedi Tudományegyetemen végzett koronavírus-szűrések során az egyik rektorhelyettes tesztje pozitív lett – tájékoztatott az SZTE közleményében. Az egyetem működése zavartalan, a szűréseket és az eljárásrendet a Nemzeti Népegészségügyi Központ iránymutatásai alapján végzik.

"Az egyetem működésében a lehető legkisebb kockázatot kívánjuk vállalni, a kontaktok számát úgy csökkentjük, hogy az az alapműködést, azaz az oktatást és a gyógyítást ne befolyásolja. Így az elkövetkezendő időszak nyilvános eseményeit – így a szeptember elsejére tervezett tanévkezdő sajtótájékoztatót és a szeptember 5-i tanévnyitó ünnepséget – nem tartjuk meg" – jelentették be.

Az egyetemi rendezvényekről megtartásáról a későbbiekben adnak tájékoztatást.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már csak a szenátus, illetve az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×