eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pexels

Koronavírus: két fővárosi iskola az első tanítási napot sem úszta meg

Egy óbudai és egy XIII. kerületi iskola az érintettek között.

Az Óbudai Nagy László Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában három pedagógus koronavírusos tesztje is pozitív lett – írja a 24.hu. Az igazgató levélben tájékoztatta a fejleményekről a szülőket.

A hírportál hozzáteszi, az iskola részéről megerősítést nyert a levél tartalma, amelyben az igazgató arról írt, hogy az idei tanévet a szokásos módon nem tudják elkezdeni. Ennek oka, hogy

az angol anyanyelvű tanárok között három koronavírussal fertőzött személy van.

Az érintettekkel 30 fő érintkezett, őket ezen a héten tesztelik majd. Az igazgatónő hétfői levelében megjegyezte, hogy a tanítás helyi rendjéről jelenleg is egyeztetés folyik, de az már biztos, hogy minden gyerek számára nyitva lesznek. Vagyis a szülők belátására bízzák, hogy engedik-e iskolába a gyereküket.

A másik intézmény a XIII. kerületi Berzsenyi Dániel Gimnázium, ahol

többen a gólyatáborban fertőződtek meg

számolt be a 444.hu.

„A tábor az iskolától helyét és idejét tekintve jól elhatárolódott, valamint az iskola tanulóinak csak bizonyos körét érintette. Ez a tanévkezdést semmiféleképp nem érinti. Az iskola az Operatív Törzs utasításainak megfelelően járt el” – írta a portál megkeresésére az igazgató.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×