INFORÁDIÓ
2021. július 25. vasárnap
Jakab, Kristóf

koronavírus

pesti út

idősotthon

nyugdíjazás

Katona fertőtlenít a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthona bejáratánál 2020. április 12-én. Az intézményben eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzöttet találtak, nyolcan meghaltak.

Nyugdíjazását kérte a Pesti úti idősotthon vezetője

Infostart

A fővárosi fenntartású otthonban, ahol több mint háromszázan fertőződtek meg koronavírussal, és 42-en haltak meg, egy sor szabálytalanságot állapítottak meg a hatóságok.

Május 31-től kéri nyugdíjazását a Pesti úti idősek otthonának igazgatója, Skultéti József – tudta meg a hvg.hu. A portál értesülései szerint az intézményvezetőt felőrölték az elmúlt hetek támadásai, ezért döntött a távozás mellett.

A Fővárosi Közgyűlés tudomásul veszi az intézményvezető döntését. Utóda ideiglenesen Merucza Erika gazdasági igazgató lesz, később pályázatot írnak ki a helyére.

Közleményt adott ki a Fővárosi Önkormányzat, amelyben köszönetét és elismerését fejezi ki Skultéti Józsefnek. Mint írják, a szakember a főpolgármesternek címzett levelében egyebek között arról ír, hogy 2016-os kinevezése óta az intézményben végzett szakmai munkát minden alkalommal elismerően értékelték, mind a hatósági ellenőrzések, mind az ellátottak és hozzátartozók visszajelzései is erről tanúskodnak. Ez a helyzet megváltozott, amikor a koronavírus járvány idején szerinte ugyanazok az ellenőrök, akik korábban színvonalasnak ítélték a szakmai munkát, egyszerre olyan hiányosságokról kezdtek jelentéseket írni, amelyeket korábban nem észleltek. Kiábrándító, egyben méltánytalan helyzetet teremtettek az ott dolgozók számára, azok a médiumok, amelyek „az ellátás részleteit nem ismerve, a jogszabályokkal nem törődve becsmérelték” az otthont.

A fővárosi idősotthon hetek óta szerepel a hírekben, mert a koronavírus-járvány ebben az intézményben szedte leginkább az áldozatait, a csaknem hatszáz lakó több mint fele kapta el a betegséget, 42 ember meg is halt. Politikai vita tárgya lett, hogy volt-e folyamatosan orvosi ellátás az intézményben, Karácsony Gergely főpolgármester éppen Skultéti József levelével bizonyította volna, hogy szabályosan működött az intézmény, ám kiderült, hogy a Facebookon is közzétett levél az egyik főpolgármesteri főtanácsadó, Gál J. Zoltán számítógépén készült.

A különböző szabálytalanságok miatt már egymillió forintos bírságot kapott az intézmény, rendkívüli ellenőrzést rendelt el az országos tisztifőorvos, sőt a helyszíni szemlét tartott személyesen is Müller Cecília, és eljárás indított a fővárosi kormányhivatal is, amely többször tartott ellenőrzést is a Pesti úton.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018