eur:
395.42
usd:
371.91
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Pixabay

Ötvenhárom állami kórház szülészetét fejlesztik

Tíz fővárosi és 43 vidéki intézmény érintett.

Ötvenhárom közfinanszírozott egészségügyi intézmény szülészetét fejlesztik 3,3 milliárd forintból- jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten.

A kormány összesen 10 milliárd forintot fordít család- és bababarát szülészetek kialakítására. Első körben - 6,4 milliárd forintból - 44 kórházat fejlesztettek. Ebből többek között szülészeti osztályokat, szülőszobákat, kórtermeket újítottak fel, komfortosabb, egyágyas szülőszobákat alakítottak ki.

A mostani második pályázati körben 10 fővárosi és 43 vidéki kórház infrastrukturális fejlesztéseit, illetve eszközbeszerzéseit finanszírozzák állami forrásból.

A pályázat egyetlen feltétele volt, hogy a fejlesztéseket össze kell kötni képzésekkel is. Az anya- és bababarát szülészeti ellátással kapcsolatos graduális és posztgraduális képzési rendszer fejlesztésére 100 millió forintot különítettek el - közölte a miniszter.

A most megvalósuló második ütem céljai a szülészeti ellátás elméletének és gyakorlatának megváltoztatása; képzések, belföldi és külföldi tapasztalatcsere, módszertani fejlesztések támogatása; a várandósfelkészítés megerősítése; továbbá az anyatejgyűjtő állomások fejlesztése; és a szülés körüli időszak pszichés megerősítése.

A második ütemben 53 intézmény 73 pályázatot nyújtott be, ugyanis egy kórház több osztálya is pályázhatott.

Címlapról ajánljuk
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

BL élőben
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

Mind a két spanyol csapat is egygólos előnyről kezdi a visszavágót a BL-negyeddöntőben, hat napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon, a metropolitanóban 2-1-re a Borussia Dortmundot. A mai két párból továbbjutók egymás ellen játszanak majd az elődöntőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Izrael ellencsapásra készül Iránnal szemben, azonban jó esély van rá, hogy ez nem közvetlenül a perzsa állam területét veszi majd célba. Az Egyesült Államok közben nyomást gyakorol a zsidó államra, azzal a céllal, hogy ne legyen további eszkaláció. A Hamász visszadobta az összes izraeli előterjesztést a túsztárgyalások során és még nehezebben teljesíthető követeléseket fogalmazott meg. Irán bejelentette: ha Izrael támad, elsöprő és azonnali megtorlással fognak válaszolni. Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×