eur:
392.8
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Lángokban állt két lakóház is - figyelmeztetett a katasztrófavédelem

Lakóházak égtek Sárkeresztúron, számos tűzoltó dolgozott a helyszínen. Az utóbbi napok avartüzei kapcsán mindenkit figyelmeztetett a katasztrófavédelem: most egy csikk is tragédiát okozhat!

Nagy területen kapott lángra a gaz és az avar, valamint két lakóház is kigyulladt Sárkeresztúron, a Vörösmarty úton. A helyszínre a székesfehérvári, a sárbogárdi, a siófoki, az érdi, a paksi és a pusztaszabolcsi hivatásos, valamint a mezőfalvi és a lajoskomáromi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik végül több vízsugárral eloltották a lángokat.

Az elsődleges információk szerint az érintett épületeket a lakók időben elhagyták.

Nagy a veszély, több tucatszor gyulladt meg a száraz aljnövényzet

Az elmúlt napokban több tucatnyi tűzeset keletkezett a száraz aljnövényzet, avar kigyulladása miatt. Számos esetben lakóépületeket is veszélyeztettek a lángok. Kedden Vecsés határában is 20-25 hektáron égett az aljnövényzet egy nádas, fás területen. A lángokat kísérő füst veszélyeztette az M0-s autóút forgalmát is. Volt nagyobb tűz is: a Veszprém megyei Külsővat külterületén mintegy 60 hektáron égett le egy lápos, gépkocsival nehezen megközelíthető terület.

Csütörtök délután avartűz miatt nagy tűz volt Budapest XX. kerületében, a Helsinki úton is: egy raklapokat tároló helyiség gyulladt ki. A tüzet eloltották, senki nem sérült meg, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kisdi Máté ugyanakkor figyelmeztetett:

12 óra alatt ez volt a hetedik avartűz a fővárosban. Nagyon száraz az aljnövényzet, egy eldobott csikkből is lehet tűz, ezért fokozott óvatosságot kérnek.

Jelenleg már hét megyében van tűzgyújtási tilalom: kiterjesztették az intézkedést Veszprém és Fejér megyére, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Pest megyében pedig fenntartják a korábban elrendelt tilalmat.

Forrás: katasztrófavédelem
Forrás: katasztrófavédelem

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×